Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Alkuviikon tapahtumia

Andeliina Noponen ja Susanna Noponen

Ensimmaiset paivat Cahorsissa ovat kuluneet erilaiseen kulttuuriin tutustumalla.

Tiistaina tulimme kouluun, joka on nimeltaan College Gambetta. Serkkuni Susanna tuli kouluun 5 km paasta kimppakyydilla Ruuskan Markuksen isantaperheen aidin kuskaamana, ja mina, Andeliina, puolestaan tulin linja-autolla 10 km paasta yhdessa ranskalaisen ystavani Amandinen kanssa. Meita molempia kuten muitakin oppilaita jannitti kouluun tuleminen.

Meille oli jarjestetty oppilaiden vastaanotto. He olivat piirtaneet Suomen lippuja ja rehtorin puheen jalkeen he heiluttivat lippuja ilmassa.

Ranskalaiset oppilaat olivat hyvin kiinnostuneita suomalaisista, tulivat ymparillemme katsomaan meita ja kyselemaan vointiamme. Valilla olo oli vahan kiusaantunut, koska oppilaita oli ymparillamme niin paljon. kaiken kaikkiaan taalla on miltei 750 oppilasta. Koulu on ylaaste, nuorimmat oppilaat ovat 11-vuotiaita.

Koulurakennukseen tutustumisen jalkeen menimme lounaalle. Aina ennen tunneille menoa oppilaiden pitaa valituntisin menna jonoihin seisomaan, samoin myos ennen ruokailua. Ruokana oli salaattiannoksia, joista sai valita mieleisensa, paaruokana oli makaronia ja ankanlihapaloja sekoitettuna seka kanaa. Ateriaan kuului myos jougurttia ja jalkiruoka.

Iltapaivalla teimme tehtavia luokassa. Koulupaiva loppui viidelta ja sen jalkeen menimme perheisiin. Koteja ei viela lammiteta, joten sisalla on viileaa.  Kommunikaatio tuottaa meille; samoin kuin muillekin, valilla viela vaikeuksia johtuen osin eri aantamistavasta ja puherytmista. Myos erilainen ruoka aiheuttaa ihmetysta, samoin se, etta annokset ovat suurempia kuin Suomessa.

Keskiviikkona vierailimme torilla ja kauppahallissa. Klo 11 meilla oli vastaanotto kaupungintalolla. Paikalla oli kaupungin edustajia. Saimme lahjaksi Cahors t-paidat.

Riitta on ollut tulkkinamme koko ajan.Kovinkaan moni ei taalla puhu englantia. Riitta on suorittanut tehtavansa todella upeasti, ilman ranskankielen taitoista opettajaa olisi hankalaa,,koska paikallinen englannin opettaja, joka hoitaa projektia taalta kasin, on omilla oppitunneillaan eika ehdi olla tulkkina.

Keskiviikko iltapaiva oli vapaata, vietimme sen perheissa. Mina Andeliina menin Amandinen kanssa kasipallo-otteluun ja serkkuni Susanna oli kaupungilla ostoksilla. Muut tekivat eri asioita ranskalaisen ystavansa kanssa.

Terveisia Cahorsista;