Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi ei selvitä 3K:n kuntaliitosta

24.10.2005 Mikael Palola

Kyyjärven kunnanvaltuusto päätti, ettei Kyyjärven kunta osallistu 3K:n eli Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntaliitosselvitykseen.

Kivijärvellä 29.8.2005 järjestetyssä Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kunnanvaltuustojen keskustelutilaisuudessa kunnanvaltuustot päättivät, että kuntien kunnanvaltuustot ottavat kantaa valtuustojen keskustelutilaisuudessa tehtyyn esitykseen kuntajakolain mukaisen selvityksen tekemiseen.

Käynnissä oleva valtakunnallinen kunta- ja palvelurakenneuudistus tullee suurella todennäköisyydellä muuttamaan merkittävästi Suomen kuntarakennetta. Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen aikana esiin tulleiden mallien ja uudistuksen toteutusvaihtoehtojen perusteella näyttää siltä, ettei esitetty Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kunnista mahdollisesti muodostettavasta uudesta kunnasta tulisi riittävän vahvaa yksikköä kuntien palvelurakenteessa tarvittavien uudistusten toteuttamiseksi.

Kyyjärven kunnanhallitus on päättänyt yhdessä Kannonkosken, Pylkönmäen ja Kivijärven kuntien kanssa esittää Saarijärven kaupunginhallitukselle ja Karstulan kunnanhallitukselle kuntien yhdistymiseen liittyvän esiselvityshankkeen käynnistämistä. Esiselvityksessä on mahdollista tarkastella erilaisia kuntien yhteistyön tiivistämisen ja yhdistymisen vaihtoehtoja. Näin ollen esiselvityksessä tulee tarkasteltua myös Kivijärvellä esitettyä Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntien liitosmahdollisuutta.

Saarijärven kaupunginhallitus on päättänyt suhtautua Kyyjärven, Kannonkosken, Pylkönmäen ja Kivijärven kunnanhallitusten esitykseen myönteisesti. Karstulan kunnanhallitus ottaa asiaan kantaa myöhemmin.