Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Kyyjärven kirkkokuoro "levytti"

Jari Kuusi

Kyyjärven kirkkokuoro on tehnyt oman toimintansa puitteissa historiaa tuottamalla äänitteen lauluista, jotka esittelevät kuoron ohjelmistoa menneiltä vuosikymmeniltä, mutta myös aivan viime vuosilta.

"Mä Jeesuksesta laulan"-cd sisältää 15 laulua, jotka kuoro esittää osittain urkujen säestyksellä, osittain säestyksettömästi, a cappella.

Laulujen aihepiiri liittyy laajasti hengelliseen elämään ja kirkkovuoden kiertoon; esimerkiksi adventti, pääsiäinen ja helluntai ovat saaneet äänitteellä omat laulunsa ja toisaalta mukana on ainesta, joka sopii kirkollisiin tilaisuuksiin ja tilanteisiin hyvin yleispätevästi.Mainittakoon esimerkkeinä vaikkapa seuraavat laulut:"Riemuita saa", "Golgatan veressä voima on", "Mä Jeesuksesta laulan" ja "Sua kohti Herrani".

Kirkkokuoron suunnitelmissa oli ollut jo pitkään oman äänitteen tekeminen. Suunnitelmat muuttuivat todeksi, kun Nopola News`in taholta tarjoutui tilaisuus tehdä äänite hyvätasoisesti ja edullisesti.

Viime elokuussa kuorolaiset aloittivat laulukautensa hiukan totuttua aikaisemmin ja kokoontuivat kirkon parvelle hiomaan äänitteen lauluja. Samoihin aikoihin Veikko Huumarkangas saapui paikalle äänityslaitteiston kanssa, ja mukava, rento ja opettavainen äänitysurakka saattoi alkaa. Veikko myös miksasi eli viimeisteli eri stemmojen äänelliseen tasapainoon ym. liittyviä seikkoja äänitteellä. Hänen työhönsä ollaan erittäin tyytyväisiä.

Äänitteestä on nyt saatu ns. "kuorolaisversio", ts. kaikilla kuorolaisilla on oma äänite. Jatkossa kaikkien kiinnostuneiden on mahdollisuus saada kirkkokuoron lauluja cd:nä n. 15 euron kappalehintaan. Äänitettä ei ole vielä monistettu myyntiin, koska lupamenettely mm. Teostoon päin on vielä kesken, mutta joulumyyntiin äänitettä uskaltanen jo luvata.

Irma Mäkelä on suunnitellut cd:n kansityöt taiteellista silmää ja luovuutta osoittavalla tavalla: Kirkon urkujen fasadi sulautettuna Kyyjärven järvimaisemaan toimii hyvin ja on ideana äänitteen henkeen  sopiva.

Kyyjärven kirkkokuoro kiittää Nopola News`iä ja edellämainittuja henkilöitä hyvästä yhteistyöstä kotoisin voimin toteutetussa hankkeessa.