Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Jotakin puuttuu

Jos Nopola Newsiä tarkastelee paikallishistorian kirjoittamisen näkökulmasta, niin jotakin taitaa puuttua.


Kansalaisopiston kädentaidon piirejäKansalaisopiston musiikkitarjontaaRanskaa myös KyyjärvelläEnsiapu 1

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Paju taittui viikonloppuna

15.11.2005 Eeva Pölkki

Neljä tuntia vierähti äkkiä pajujen kimpussa, kun oli asiantuntevaa opetusta ja mukavaa kurssiseuraa. Pajutyökurssin järjestäjänä toimi Kyyjärven maa- ja kotitalousnaiset.

Lauantaina 12.11. klo 10.00 Nopolan koulun puukäsityöluokka täyttyi innokaista kurssilaisista, jotka halusivat oppia tekemään pajutöitä. Paikalla oli kaiken kaikkiaan 14 ahkeraa oppilasta, joukossa myös yksi mies. Opettajana toimi Pekka Turpeinen, joka itse on oppinut pajutaitonsa kansalaisopiston piirissä. Pekalla oli muutamia mallitöitä mukanaan ja jopa espanjalaista pajua, vaikka tällä kertaa tyydyttiinkin ihan suomalaiseen pajuun.

Pikkuhiljaa rupesi pajuista valmistumaan koreja, kukkaruukun suojia, pannunalusia... Työ oli niin mukavaa, että kahvinkeittäjä-Riitta sai esittää kahvikutsunsa monta kertaa ennen kuin porukka malttoi hetkeksi keskeyttää työnsä. Monelta taisi työ jäädä kesken tai kipinä pajutöihin syttyi siinä määrin, että oli puhetta jo jatkokurssistakin. Kaikki halukkaat eivät myöskään mahtuneet tällä kertaa mukaan, joten toivottavasti jatkoa seuraa.
Kiitos Pekalle opetuksesta.