EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

29.10.2005 Maija Uusisalo

Kumpi kurmoottaa kumpaa.

Nopola Newsin uusin tiedontuottaja Maija Uusisalo näppäimistön takana. Tästä se alkaa.

Lämmittelyssä jo aistii molempien joukkueiden tiukan asenteen; Nurmon riveissä vain on sakkia kuin Saipan pelissä ja Kyvyn sairaspenkki näyttää huolestuttavan pitkältä; vierekkäin istuvat vatsatautinen Henrik Huumarkangas ja kainalosauvoilla könkkäilevä Jani Räihä ja vielä muutama puolikuntoinen löytyy kentältäkin. Eniten sairaspenkki vaikuttaa varmaankin Kyvyn passaripeliin, kohta nähdään, kuka passarivastuun tänään kantaa.

Kolmen kierroksen jälkeen Nurmolla on saaliinaan kaksi pistettä ottelusta Laihiaa vastaan ja kaksi tappiota, kun Kyky-Betsetillä on vielä pistetili avaamatta. Kyvyn kuusikossa ovat Darius Abromavicius, Juha Lampela, Raimo Kantonen, Sailius Astrauskas, Hannu Kalliojärvi ja Jukka Mäkelä. Pelin alku on hieman hermostunutta peliä molemmilta; syöttövirheitä ja helppoja puolustuspalloja hukataan molemmin puolin. Kyvyn liettualaisvahvistukset ovat erikoisvartioinnissa, mutta silti pallo löytää usein paikkansa vastustajan kentältä ja erää pelataan tilanteessa 6-8.

Muutaman pahan syötön ja kotijoukkueen helpon virheen jälkeen Nurmo karkaa johtoon pistein 13-17. Kotijoukkue ottaa aikalisän ja vaihtaa kentälle Jani Parkkosen. Vaihto otetaan kuitenkin heti takaisin ja parilla onnistuneella hyökkäyksellä Kyky pääsee jo vahän peliin mukaan tasoittaen tilannetta 18-20.

Ensimmäinen erä päättyi Nurmolle pistein 25-21.  Nurmon vahvuus ensimmäisessä erässä oli ennenkaikkea tehokkaampi torjunta ja aavistuksen verran kovempi aloitussyöttö ja myös kenttäpuolustus oli koko ajan hyvin mukana. Kyky-Betsetin täytyy parantaa nostopeliään ainakin pari pykälää ja hyökkäyskuvioihin pitäisi saada hieman mielikuvitusta mukaan; nyt vastustaja lukee hyökkäyksiä kuin päivän epistolaa...

Toiseen erään kotijoukkue ryhdisti nostopeliään ja hetkittäin kentällä näkyi jo hymyileviäkin kasvoja; ensimmäisessä erässä otsat olivat turhan kurtussa ja "mailaa puristettiin" rystyset valkoisina. Erä alkoikin Kyky-Betsetin tahdissa kotijoukkueen johtaessa erää parilla pisteellä koko ajan. Nurmon aikalisän jälkeen tilanne kaventui Nurmon mainioiden puolustusten seurauksena tilanteeseen 11-11.

Nurmo sai hyvän hengen päälle ja sai vielä muutaman lähes ilmaisen pisteen kotijoukkueen sekoillessa puoluspaikkojen kanssa. Molemmat joukkueet panostivat kovaan aloitussyöttöön ja Nurmolla se oli aavistuksen varmempi; toki virheitä tuli molemmille kohtuuttoman paljon! Nurmo vei erää loppuajan ja voitti se samoilla pisteillä kuin ensimmäisenkin erän eli 21-25. Hyökkäyspuolella Nurmo oli selkeästi virheettömämpi ja kentällä näkyi pelihuumoria paljon enemmän kuin kotijoukkueen kentällä.

Kolmannessa erässä "mailaote" oli muuttunut hieman pehmeämmäksi, lieneekö syynä tauolla nautittu Costa Rica vai mikä. Joka tapauksessa erän alussa Kyky-Betsetin joukkueen ilme oli hieman iloisempi ja koko joukkue iloitsi onnistumisista. Erän alku oli hienoista kotijoukkueen painostusta tilanteeseen 12-12 saakka. Nurmo sai kuitenkin pari pistettä Kyky-Betsetin virheistä, mutta Kyky kokosi rivinsä ja nousi ohi pistein 15-14. Nurmo onnistui vuorostaan torjunnoissaan ja nousi johtoon tilanteessa 17-19. Kyky-Betset ei saanut enää kurottua piste-eroa kiinni ja Nurmo voitti kolmannenkin erän pistein 25-19 ja koko ottelun suoraan kolmessa erässä. Vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittiin Timo Alanen ja kotijoukkueen pytyn pokkasi libero Janne Paananen.