Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Monopolya ja jauhelihakastiketta Metsolassa

14.11.2005 Eevaliisa Hakola

Kun suolet huokaa, ruokaa tuokaa, ryhtyvät pojat ruoanlaittoon. Tulet hellaan ja perunat pataan. Isommat opastavat pienempiä jauhelihakastikkeen teossa.

Kyypartion poikavartiolaiset viettivät retkiviikonloppua Metsolan kämpällä 5.-6.11. Reissussa oli mukana kahdeksan vartiolaista ja kolme vartionjohtajaa. Mörönsyöttinä aikuiset Jani ja Kimmo. Kuljetusapua antoivat poikien vanhemmat.

Retkiohjelmassa oli mm. puukon, sahan ja kirveen kanssa työskentelyä. Iltanuotiolla pimeässä syysillassa oli leppoisa tunnelma. Öljylamput toivat valoa ja tunnelmaa. Ja kun iso poikaporukka on koolla, syntyy sopiva sekametelisoppa ja jutut naurattavat pitkälle yöhön. Siihen meteliin ei nukkumatti hevin uskalla tulla. 

Aamu tuo tullessan puuron ja kiisselin. Jokos olette pojat kokeilleet valmistaa niitä myös kotona? Monet asiat oppii parhaiten tekemällä, vanha fraasi mutta niin totta. Retken lopuksi pojat tekevät paarit, niitä varten on tuotu puut Nopolasta asti. Paarien testaus oli hauskaa puuhaa. Retken lopuksi kämpän siivous ja väsyneiden retkeläisten kotimatka voi alkaa.