Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Erilainen joululahja

Iltakävelyllä voi nähdä kaikenlaista.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Saunakylän joulumyyjäiset

10.12.2005 Irma Mäkelä

Perjantaina 9.12. Kumpulan koululla vietettiin Saunakylän pvy:n järjestämiä joulumyyjäisiä / joulujuhlaa.

Koululle saapui runsaasti kylän väkeä ja varsinkin lasten posket hehkuivat jännityksestä, sillä olihan joulupukkikin luvannut tulla paikalle.

Pukki pitikin lupauksensa ja tuli lahjakoppa mukanaan. Tosin hän oli kovasti harmissaan, koska oli unohtanut poronsarvijauheensa Korvatunturille, se oli ollut tarkoitus lahjoittaa Saunakylän poikamiehille. No ehkä ensi jouluna pukki muistaa.

Illan mittaan saatiin nauttia Anssi Ohrasen upeista videokameralla kuvatuista esityksistä. Ensimmäisessä filmissä hän oli kuvannut Kumpulan ja Saunakylän ihmisiä kotonaan sekä työn merkeissä. He kertoivat mistä asioista tulee joulumieli ja tunnelma. Useimmille joulu tulee mm. piparintuoksusta, lumisesta metsämaisemasta ja joulun valoista. Tärkeää ihmisten mielestä on myös muistaa, että joulu on Jeesuksen syntymäjuhla.

Kyyjärven Osuuspankin johtaja Rainer Sillanpää toi pankin terveiset.

Illan huipentuma oli joulumyyjäiset. Mäkelän Antti toimi supliikkina meklarina. Kaupaksi meni kaikki tavarat ja hyvään hintaan. Myynnissä oli kakkuja, hirvenlihaa, lakkoja, mehuja ja ties vaikka mitä.

Ilta kului sutjakkaasti, suupielet kohti korvia. Tästä se alkoi joulunaika  täällä Saunakylälläkin. Pienviljelijäyhdistyksen juhlavuosi on saatettu kunniakkaasti päätökseen. Ensi vuonna jatketaan mitä todennäköisimmin tupaillan merkeissä jossain päin kylää.

Pvy:n puolesta hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle kaikille Nopola Newsin lukijoille ja muillekin, sekä suuret kiitokset kaikille yhdistyksemme toimintaa tukeneille.