Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

"Riisin"hallintaa....

2.1.2006 Aaro Toppinen

... ei vaan makkarakeittoa Kivirannan asukkaille ja kotipalvelun asiakkaille. Totinen paikka, jos pakkanen kiristyy ja sähkökatkot jatkuvat.

Kunnan vastavalittu ravitsemispäällikkö Timo Lahti joutui heti ensitöikseen vaihtamaan kokinhatun mietintämyssyyn. Asiakkaille pitäisi saada ruokaa, mutta sähköä ei ole. Talonmies Jukka Jääskeläinen seuraa tilannetta.

Varsinkin tietotekniset ja muut elektroniset laitteet käyvät sietokykynsä äärirajoilla puhumattakaan sähkönkäyttäjistä. Jo ennen Joulua alkaneet lyhyet sähkökatkot muuttuivat vuodenvaihteessa pitempiaikaisiksi. Esimerkiksi Oikarilla katkos kesti lähes kaksi kellonympärystä, Uudenvuodenpäivänä Honkalehdon alueella seitsemisen tuntia. Koko kirkonkylä pimeni hetkeksi klo 23.00 aikoihin.

Yhtään paremmin ei alkanut arki. Heti aamusta yli tunnin katkos ja kuten kuvasta näkyy tilannetta ei paranna märkä lumisade, joka entisestään lisää puiden lumikuormaa. Sääennuste lupailee pakkasta ja nyt kun tarvittaisiin vesisade tai vanhan kansan "kaarnankaristus".

Maatalouden harjoittajat ovat jo ajat sitten hankkineet tunhanisien eurojen arvoiset agrikaatit, jotta voivat harjoittaa elinkeinoaan. Kunnan vesilaitos toimii varavesisäilion turvin reilun vuorokauden ja kaukolämpölaitoksella on agrikaatti, joka tosin kierrättää lämpöä vain runkolinjoissa. Kiinteistökohtaiset vaihtimet eivät toimi, jos sähköä ei ole. On se vaan aika herkkää tämä nykyinen tieto- ja sähköyhteiskunta.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa tällä viikolla ja täytynee ottaa kuva, jos joku joutuu äänestämään otsalampun tai taskulampun valossa. Siitähän saakin hyvän vihjeen vaalitaistelun loppumetreille; Nyt saattaisi saada muutaman hajaäänen täältä maaseudulta, jos lupaisi toimivan sähköverkon seuraavan toimikauden aikana. Ei niillä äänillä valituksi tule, mutta rikkana rokassa :).

Ja taas pimenee.. olkoon koko homma.