Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärveä houkutellaan myös Pohjanmaan suuntaan

Mikael Palola

Kyyjärvi mukana keskusteluissa, joissa on kartoitettu mahdollisuutta tiivistää Alajärven kaupungin ympäryskuntien yhteistyötä.

Alajärven, Kyyjärven, Perhon, Soinin ja Vimpelin kuntien luottamushenkilöjohto ja kunnanjohtajat ovat keskustelleet mahdollisuuksista tiivistää kuntin välistä yhteistyötä erityisesti alueen elinkeinoelämän toimintaedellytysten vahvistamisessa. Käytyjen keskusteluiden pohjalta on Vimpelin kunnanjohtajan johdolla laadittu sopimusluonnos Järvi-Pohjanmaan yhteistoimintamahdollisuuksien selvittämisestä.
 
Sopimusluonnoksen mukaan selvityksessä ei olisi kyse kuntaliitosselvityksestä. Sen sijaan kyseessä olisi valtakunnallisesti merkittävä pilottihanke, jossa viisi kuntaa neljästä eri seutukunnasta ja kolmesta eri maakunnasta pyrkisivät omalta osaltaan vahvistamaan yli kunta-, seutukunta- ja maakuntarajojen erityisesti elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä.
 
Elinkeinopoliittisen lähtökohdan lisäksi tavoitteena olisi myös löytää synergiaetuja kunnallisten palvelujen yhteistuotannon kautta palvelujen laadun, saatavuuden ja taloudellisuuden osalta.
 
Kyyjärven kunta on jo mukana sisäasiainministeriön osittain rahoittamassa ns. vanhan Saarijärven seudun kuntien yhdistymiseen liittyvässä esiselvityksessä. Esiselvityksessä on kuntien kesken yhteisesti päätetty tehdä kuuden kunnan yhteistyössä suunnitelma palvelujen ja hallinnon järjestämisestä seudulla. Selvityksen aikana arvioidaan mahdollisen yhteistyön tiivistämisen kustannussäästöjä ja vaikutuksia palvelujen saatavuuteen. Tehtyjen selvitysten pohjalta esiselvityksessä mukana olevat kunnat tekevät mahdolliset päätökset kuntien yhdistämisestä tai muusta yhteistyötä tiivistävästä toimintamallista kesän 2006 aikana.
 
Valtakunnallisen kunta- ja palvelurakenneselvityksen sekä paikallisesti ja alueellisesti toteutettavien selvitysten tarkoituksena on selvittää erilaisia vaihtoehtoja kuntalaisten peruspalveluiden turvaamiseksi. Erityisesti Kyyjärven kunnan maantieteellisestä sijainnista johtuen on Kyyjärven kunnan kannalta perusteltua, niiltä osin kuin se meneillään oleva Saarijärven seudun kuntien yhdistymiseen liittyvä esiselvitys huomioiden on mahdollista, selvittää myös muita yhteistyön vaihtoehtoja.
 
Kyyjärven kunnanhallitus käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan 23.1.2006