Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Juudit Ruuska saateltiin viimeiselle matkalle

Kyyjärvellä pitkään opettajana toiminut Juudit Katri Ruuska e.Lausma siunattiin lauantaina 15.1.2006 Kyyjärven hautausmaan kappelissa.


Mirja Rimmi saateltiin viimeiselle matkalleRauno Turpeinen on poissaOsmo Pölkki nukkui pois

Juudit Ruuska saateltiin viimeiselle matkalle

Olavi Vallivaara

Kyyjärvellä pitkään opettajana toiminut Juudit Katri Ruuska e.Lausma siunattiin lauantaina 15.1.2006 Kyyjärven hautausmaan kappelissa.

Hän oli syntynyt Kinnulassa 5.2.1915 ja muutti Kyyjärvelle opettajaksi v.1936. Lapsena hän oli usein ollut Kaarin tätinsä luona, joka oli Kyyjärven Saunakylällä opettajana. Opettajana hän oli Kyyjärvellä vuosina 1936-1949 ja 1951-1970. Avioliittoon hänet vihittiin juhannuksena 1937 kyyjärveläisen Toivo Ruuskan kanssa. Aluksi koti oli vanhan koulun yläkerrassa sitten Toivon kotitilalla Rintalassa ja sen jälkeen Viertolassa. Toivo puolison lähdettyä sotaan Juudit jäi hoitamaan kotitilaa, opettajan virkaa ja äidin tehtävää. Puoliso palasi sodasta elävänä kotiin 28.11.1944. Se oli Juuditille aina juhlapäivä. Kaikki lapset: Marja-Leena, Hannu, Raija, Anna-Maija, Eeva-Liisa ja Jaana syntyivät Kyyjärvellä. Opettajan virassa hän toimi Kyyjärven jälkeen Jyväskylässä, josta jäi eläkkeelle. Sen jälkeen hän hoiti vielä opettajan sijaisuuksia Kauhajoella. Toivo puoliso kuoli 29.9.1997 ja Juuditin päivät tulivat täyteen jouluaaton aattona 23.12.2005. Viimeiset vuotensa hän eli Männikön palvelukodissa Kauhajoella. Monet kyyjärveläiset vanhemmat ja nuoremmat muistavat pitkäaikaisen opettajansa. Juudit Ruuska oli saanut määrätietoisen ja voimakastahtoisen luonteen. Paitsi omat lapset myös muiden lapset saivat sijan hänen sydämessään. Niinpä heidän kodissaan oli paikka myös niille, jotka tarvitsivat kotia ja rakkautta. Hän uskoi tiedon voimaan, jota hän jakoi sekä kotona lapsille että virassaan koululaisille. Hän toimi myös opettajan virkansa ohella Kyyjärven seurakunnan sivutoimisena kanttorina. Juudit Ruuskaa jäivät kaipaamaan lapset perheineen, lapsenlapset, sukulaiset ja ystävät.