Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Nopola News ry ei käy yhdistyksen nimeksi

29.12.2005 Aaro Toppinen

Kovalle ottaa yhdistyksen perustaminen.

Jo ennen yhdistyksen perustamista keskuteluissa PRH:n lakimiehen kanssa hän arveli Nopola News ry:tä nimenä liian kaupalliseksi. Nimeä kuitenkin tarjottiin, mutta perussyy yhdistyksen perustamisasiakirjojen hylkäämiseen oli liian kaupalliset säännöt. Rekisteröinnin ensimmäinen vaihe kesti kolmisen kuukautta. Sääntöjen hylkäämisen myötä palattiin lähtöruutuun.

Eihän tässä toki mistään "pisneksen" teosta ole kysymys. Taustayhteisön tehtävänä on lähinnä tukea ja opastaa kansalaisia ja paikallisia yhteisöjä, järjestöjä ja yhteistyökumppaneita tiedonvaltatiellä sekä ideoida näiden kanssa uusia asioita verkkojulkaisuun sekä toimia esimerkkinä, kehittäjänä ja kuorman tasaajana.

Säännöt uusittiin ja niistä karsittiin rankalla kädellä kaikki kaupallisuuteen viittaava. Vahingosta viisastuneena viidestä sääntökohdasta päätettiin pyytää ennakkotarkastus. Nopola News ry nimeä ei hyväksytty, koska Nopola-sukunimisiä henkilöitä on olemassa. Kuuluisimmat ehkä kirjailijat Sinikka ja Tiina. Eikä taida enää auttaa vaikka kirjoittaisi sanat yhteen; Nopolanews ry. Kaikissa muissakin tarjotuissa sääntökohdissa on korjaamista aika lailla. Aatteellisuus on vähäistä ja toimintamuotoja puuttuu, edellisessä niitä oli liikaa. Aikamoista tasapainoilua. Tosin hyvin niitä sääntöjä on tällä kertaa korjailtu ja asioita ohjeistettu.

Ensiviikolla on tarkoitus kokoontua porukalla viilaamaan nämä asiat kuntoon. Seuratkaa tapahtumakalenteria. Toivottavasti vanha sananlasku pitää paikkansa : Kolmas kerta toden sanoo !