Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kumpulan ja Saunakylän väen talviretki

Kova pakkanen, kirkolla jopa 30 ja Saunakylällä 25 astetta aamulla seitsemältä, mutta keli ei retkimieltä lannistanut.


Helmikuun puuhavinkki

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Helmikuun puuhavinkki

2.2.2006 Irma Mäkelä

Näin kevättä odotellessa, iltojen ollessa vielä suhteellisen pimeitä on mukavaa ajankulua näperrellä jotain hyödyllistä, eikä kaiken aina tarvitse olla niin hyödyllistäkään.

Vanhasta nuorisosängystä, joka on saanut kyljilleen aikanaan kovaakin käsittelyä; lätkäkiekoista, tarroista ym. elämisen jäljistä voi tehdä omaperäisen istuimen.

Pistosaha käteen ja hinkkaamaan. Ensin toki kannattaa vetää viivaimen avulla suora viiva, jonka mukaisesti sahataan. Tarkoituksena on saada sänky poikki toisesta päästä, tilaa jätetään istumisen vara. Varoituksen sanana, että käytössä olevaa sänkyä ei kannata mennä sahailemaan.

Kun istuinosa on saatu sahattua sopivankokoiseksi, irroitetaan sängyn toisesta päädystä jalkatapit. Ne asennetaan istuimen etujaloiksi. Lopuksi istuinta voi viimeistellä asentamalla etureunaan listaa sekä maalaamalla jos tarve niin vaatii.

Vaahtomuovista tai mitä pehmustemateriaalia itsekukin haluaa käyttääkin leikataan sopivan kokoiset pehmusteet. Ne päällystetään halutulla kankaalla tai nahalla. Kuvan päälliset on tehty nappanahan paloista.

On hyvä istua vaikka ei mikään löhöilysohva olekaan, eikä maksa paljon.
Tekemisen iloa!

PS. Saunakyläläiset lähtevät lauantaina 4.2 Piispalaan uimaan ja keilailemaan. Siitä on luvassa juttua viikonlopun aikana.