Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kumpulan ja Saunakylän väen talviretki

Kova pakkanen, kirkolla jopa 30 ja Saunakylällä 25 astetta aamulla seitsemältä, mutta keli ei retkimieltä lannistanut.


Helmikuun puuhavinkki

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kumpulan ja Saunakylän väen talviretki

4.2.2006 Irma Mäkelä

Kova pakkanen, kirkolla jopa 30 ja Saunakylällä 25 astetta aamulla seitsemältä, mutta keli ei retkimieltä lannistanut.

Kumpulan kylätoimikunta ja Saunakylän pienviljelijäyhdistys tekivät tänään jo perinteeksi tulleen virkistysretken. Tällä kertaa kohteeksi oli valittu Vesi- ja liikuntakeskus Kannonkosken Piispalassa. Paikka todettiinkin perillä ollessa onnistuneeksi valinnaksi.

Uusisalon Reijo kuskasi. Reittimme kulki Kumpulan tietä Kivijärvelle päin ja sieltä Saunamäen tietä Siniselle tielle, näin saatiin kaikki retkeläiset kerättyä kotiporteiltaan kyytiin.

Perillä aloitimme pikimmiten keilailun, koska siihen oli varattu aikaa tunti. Keilahalli oli neljäratainen. Laji oli suurimmalle osalle uutta, siitä huolimatta Mäkelän Ritva ja Hännisen Irma heittivät heti ensimmäisillä heitoillaan kaikki keilat nurin kuin vanhat tekijät. Arvelivat aluksi, että näin helppoako se onkin, mutta kyllä tämänkin lajin "helppous" tuli todettua. Pallo tahtoi mennä väkisinkin ohi keilojen vaikka kuinka tarkasti sihtasi.

Keilahallista siirryimme uimahallin puolelle. Siellä se lysti vasta alkoikin. Hyppylauta, poreallas, hierontasuihkut, vesijuoksurata ja virtaava vesi oikein "kutsuivat" kanssaan karkeloon.

Vastavirtaan uiden tuntui, että eteenpäin menoa ei tapahdu ollenkaan, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.... Uimahyppylaudat olivat myös kovassa käytössä. Sieltä tehtiinkin uskomattoman komeita voltteja. Kaikkeen sitä ihminen pystyykin.

Nälkähän tällaisen meiningin myötä tulee, joten retken loppuhuipentuma oli ruokailu seisovasta pöydästä, eikä kukaan ollut sitä vastaan.

Retki oli taas kerran erittäin mukava ja virkistävä.
Tyylinäytteitämme voi tutkia katsomalla lisäkuvat.