EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

Kyky-Betset vs Äänekosken Urheilijat

29.1.2006 Matti Försti

Lentopallomiehistöt lämmittelevät, tunnelma tiivistyy.

Kommentaattorina jatkaa Matti Försti. Tervetuloa minunkin puolesta Kyyjärven liikuntahallille seuraamaan miesten ykkössarjan jatkosarjan lentopallo-ottelua Kyky Betset - Äänekosken Urheilijat. Ennakkotunnelmat ovat jännittävät. Vierailija Äänekoski on sarjassa toisena tasapistein sarjaa johtavan Tornio Lentiksen kanssa. Kotijoukkue Kyky on neljäntenä neljä pistettä kärkeä jäljessä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Kyky on aloittanut jatkosarjan kolmella vierasvoitolla. Sarjapaikka on käytännössä varmistettu ja mahdollisuudet jopa supersarjakarsintoihin on olemassa. Se vain vaatii tänään voiton. Voitto on lujassa, mutta täysin mahdollinen. Vierasvoitot ovat varmasti tuoneet lisää itseluottamusta. Joukkue on vahvistunut sitten viime kotipelin, kun Teemu Hietalaakso on tehnyt paluun joukkueeseen. Teemu tuokin lisää vaihtoehtoja ryhmälle. Vierailija Äänekoski on kokenut ja ehkä pienoinen suosikki otteluun. Joukkueessa on kolme kaveria, jotka ovat pelanneet liigaa nimittäin Vilokkinen, Junttila ja Siimekselä. Ryhmän kovin kaveri on kuitenkin etukäteen ajateltuna "Kauhavan Pommittaja" Ville Lassila. Paljon riippuukin Kyvyn menestys siitä miten Lassila saadaan kuriin. Kotijoukkue aloitaa pelin seuraavalla seitsikolla: Liettualaiset, Henkka, Mäkelä, Kantonen, Koskela ja Paananen. ÄU : Puura, Juntttila, Vilokkinen, Siimekselä, Peltonen, Lassila ja Pölönen. Tuomarit Kansanaho ja Puskala.

Ottelu on alkanut vierailijoden merkeissä. Äu johtaa 5-3. Lassilan ruuti on ainakin alussa ollut kuivaa. Kyky on herännyt tilanne 8-8. Libero Paananen on ollut Kyvyn hahmo erän alussa. Kyky siirtyy 11-10 johtoon. Lassila tekee tuhoja syöttöruudussa. Äu siirtyy edelle numeroin 14-13. Äu:lle aikalisä 14-16. Darius on liekeissä. Kyvyn torjunta pelaa. Aikalisä Äänekoskelle tilanteessa 16-20. Aikalisä Kyvylle. Tilanne 21-20. Kyky vaihtaa passarisksi Hietalaakson. Siimekselä syöttänyt viisi pistettä. Tilanne Äu:lle 23-22. Erä vierailijoille 25-22. Erän ratkaisi Siimekselä syöttämällä kotijoukkueen pihalle. Myös Lassila onnistui pommittamaan tehokkaasti. Kotijoukkueen vastaanotto pehmeni erän ratkaisuhetkillä.

Toinen erä: tilanne 4-4. Saulius kaksi ässäsyöttöä. Kyky siirtyy 6-4 johtoon. Äu vaihtaa Hämäläinen kentälle Peltonen huilaamaan. Kyky johtaa 9-6. Siimeksälän johdolla Äu tasoittaa 10-10. Kyky haporoi Äu siirtyy 14-12 johtoon.  Kyky vaihtaa passaria, Teemu astuu kentälle. Äu vie erää 17-13. Kyvyn peli yskii aina vaan Hämäläinen onnistuu sataprosenttinen peli tähän asti. Kyky tappiolla 17-23. Erä vierailijoille 25-20. Äänekoski oli kiistatta parempi. Joukkue hyökkäsi laajalla rintamalla. Varsinkin vaihdosta kentälle päässyt Hämälainen oli mies paikallaan. Siimekselä ollut tähän asti kentän kunkku. Myös passari Junttila on pyörittänyt peliä hyvin. Kotijoukkueesta ei ole kukaan noussut omalle tasolleen.

Kolmas erä. Kotijoukkeen passarina aloittaa Hietalaakso. Siimekselä aloittaa erän todellisella pommilla. Tasaista on 3-3. Lassila otetaan kiinni. Saulus tykittää 6 -3 Kyvylle. Äu:n aikalisä 3-6. Äu vaihtaa Arkko kentälle Puura pois. Äu tappiolla 7-9. Saulus on herännyt, käsi käy kyky johtaa 14-10. Vilokkinen palaa kehiin. Heti hyvä pateri. Äu häviöllä 14-16 Kyky parantaa . Tilanne 21-17. Pateripeli on alkanut kulkemaan. Erä Kyvylle 25-18. Osat vaihtui Kyvyn vastaanotto parani ja peli moni puolistui. Keskimiehet Kantonen ja Mäkelä pääsivät peliin mukaan.

Neljäs erä on alkanut tasaisesti. Äu johtaa 3-2. Mäkelän leijat tekee tuhoja :kyky vie erää tilanne 7-4. Siimekselä pelipäällä: Äu siirtyy 11-9 johtoon. Erä äärimmäisen jännittävä Tasan 14. Äu torjuu.tilanne 19-16 vierailijoille. Erä Äu:lle 25-18 ja koko ottelu 3-1.

Äu oli tänään kiistatta parempi. Joukkue pelasi tasaisen varmasti johtotähtenään Aki Siimekselä. Myös kokenut Timo Vilokkikinen nousi loppua kohti verkon kuninkaaksi. Kotijoukkue hermoili, liekö kolme vierasvoittoa tuonut paineita. Kukaan ei tänään loistanut.