EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

Kyky-Betset vs Himangan Urheilijat

12.2.2006 Matti Försti

Näppäimistön taakse asettuu tuttu kommentaattori Matti Försti. Lämmittely käynnissä. Vielä sopii porukkaa katsomoon.

Tästä jatkaa Matti. Tervetuloa tänne Kyyjärven koulukeskuksen liikuntahalliin, jossa on hetken kuluttua alkamassa ykkössarjan jatkosarjan ottelu Kyky-Betset - Himangan Urheilijat. Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. HU on sarjassa kolmantena samoilla pisteillä kuin Kyky, joka on huonommalla eräsuhteella neljäs. Etukäteen ajateltuna HU:n syömähampaat ovat Mikko Keskisipilä, joka kuuluu ehdottomasti sarjan parhaisiin hakkureihin. Myös kokenut passari Arto Rautio "on hankala kaveri" kotijoukkueelle. Mutta kotijoukkue lähtee tosissaan haastamaan himankalaiset. Voitolla Kyvyllä olisi vielä mahdollisuudet kolmanneksi, joka olisi Kyvyn kautta aikojen paras saavutus lentopallossa. Ottelun tuomarit, pukilla Pauli Puskala ja verkolla Ari Hautala. Rajatuomarit : Jokinen ja Eteläkari.

HU:n avaus seisikkö: Kaattari, Keskisipilä, Kangas, Kangas, Heikkilä, Rautio ja libero Vanhatupa. Betonimiehet Henkka, Liettualaiset, Kantonen, Mäkelä, Lampela ja libero Parkkonen. Ottelu on alkanut hermostuneesti pallo polttaa molemmin puolin. Tilanne 4-3 HU:lle. Kotijoukkue siirtyy 10-9 johtoon. Mäkelän käsi käy. Rautio pyörittää. HU johtaa 14-12, Saulus otetaan tylysti kiinni. Rautio lyö toisesta. Tilanne jo 18-14 HU:lle. Kyky heräilee ja kaventaa tilanteeksi 18-19.Kyky vaihtaa passariksi Hietalaakson. Kyky ottaa aikalisän tilanteessa 18-22. Erä vieraille 25-21. Mutisematta on tunnustettava, että HU oli parempi. Passari Rautio pyöritti hyvin "kolmenkymmenen" vuoden kokemuksella  ja muut löivät surutta palloa parkettiin. Kotijoukkue oli syvässä talviunessa.

Toinen erä: Tilanne 5-4 kotijoukkueelle. Mäkelä on ollut Kyvyn hahmo. Kyky herää ja taistelee. Pelin taso noussut selvästi. Kentälle tullut Koskela näyttää mallia muille. Kyky johtaa 11-8. Heikkilä otetaan kiini. HU:n aikalisä tilanteessa 14-17. Parkkosen hieno pateri. Kyky vie, tilanne:22-17. HU:n aikalisä 18-23. Erä Kyvylle 25-18. Erän ratkaisu. Kyvyn kentälle päässeet Koskela, Parkkonen ja Räihä ratkaisivat erän. Sulka myös valmentaja Kalliojärven hattuun hyvistä vaihdoista. HU:n vastaanotto heikkeni selvästi. Keskisipilä oli ainut, joka pystyi tappamaan palloa.

Kolmas erä: HU jatkaa samalla koostumuksella. Kyky: Hietalaakso, Liettualaiset, Mäkelä, Lampela, Kantonen. Kyky johtaa 6-4. Teemun passit ovat olleet paikallaan. Kyky vie 10-7. Teemu on alkanut löytämään hyvin keskihyökkääjät. Kyvyn peli kulkee. Torjunta pitää ja miehet puolustavat. Tilanne 15-9 Betsetille. HU:.n aikalisä 10-17. Kyky hallitsee. HU tekee virheitä solkenaan. Saulius pommittaa syöttöruudussa. Tilanne 23-12 betonimiehille. Erä selvästi Kyvylle 25-14. HU:n peli aivan sekaisn. Kotijoukkue pelasi taasen hyvin koko joukkueella, heikkoa lenkkiä ei löytynyt. Libero Paananen loi pohjan hyvällä vastaanottopelillä.

Neljäs erä jatkuu samalla kaavalla: Kyky johtaa 3-1. HU saa otetta peliin. Joren syöttövuorolla peli tasoittuu tasan seitsemäksi. Mäkelä pitää Kykyä pystyssä. Käsi käy ja tulosta tulee 11-10 Kyvylle. Rautio juonii verkolla : HU siirtyy 12-11 johtoon. Jälleen Jorma Kankaan syöttövuorolla HU:n peli kulkee tilanne 18-15 vierailijoille. HU:n aikalisä 17-19. Kyky hölmöilee ilmainen piste HU:lle. 21-17. Kyky nousee. 20-22.HU taistelee erä vierailijoille 25-22. HU näytti että se ei luovuta ja vei pelin pakolla viidenteen erään. Mikko Keskisipilä nousi totutusti ratkaisijaksi erän ratkaisuhetkillä. Kyky puolestaan ei erän missään vaiheessa saanut oikein vastaanottoaan kuntoon.

Viides ja ratkaiseva erä. Molemmat aloittavat normaaleilla seitsikoilla. Keskisipilä jatkaa moukaroimistaan .Tilanne 3-1 HU:lle. Mäkelän leijat tekee tuhoja. Kotijoukkue siirtyy 5-4 johtoon. Puolia vaihdettaessa Kyky johtaa 8-4. Keskisipilä otettu kahdesti kiinni. Darius liekeissä Kyky johtaa 9-6. Darius juhlii, lyö kuin vierasta sikaa 12-8 Kyvylle. Erä Kyvylle 15-10 ja koko ottelu kotijoukkueelle 3-2. Vieraista palkitaan ansaitusti Mikko Keskisipilä. Kotijoukkueesta hyvin taistellut libero Jani Parkkonen. Ottelun avainpelaaja oli kuitenkin Darius, joka hyökkäsi kuusi pistettä viidennessä  erässä. Kehut voi antaa koko joukkueelle, joka uskoi itseensä loppuun asti. Myös valmentaja Hannu Kalliojärven vaihdot osuivat kohdalleen.

Ensi viikonloppuna on sitten makeaa mahan täydeltä kun "Biitsihirmu" Kristijan Kais saapuu Kyyjärvelle ja pelaa niin lauantain kuin sunnuntaina betonimiesten riveissä.

Nettiradion puolella latauksia loppuun saakka 35. Määrä kipusi tasaisesti loppua kohden ensimmäisen erän noin 15 - 18 latauksesta.