Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Hätääntynyt seurakuntalainen

Laajakaistaa, tietotekniikan opetusta ja myös suullista tiedonvälitystä tarvitaan.


Uusia ohjeita Info-sivulla ja kehitystä luvassaNettiradion saldoja viikonlopulta

Yhteistyökumppanit

Hätääntynyt seurakuntalainen

9.2.2006 Aaro Toppinen

Laajakaistaa, tietotekniikan opetusta ja myös suullista tiedonvälitystä tarvitaan.

Hätääntynyt seurakuntalainen tiedusteli Viiden kunnan Sanomien Sanan voimalla palstalla 9.2.2006 Perhon ja Kyyjärven seurakuntien välisistä neuvotteluista. Samasta asiasta kuultiin tänään myös radiossa, kun haastateltiin rovasti Olavi Vuorta.

Nopola Newsin eikä tämän artikkelin tarkoitus ole ottaa kantaa yleisönosastokirjoituksiin, ei kuuden kunnan esiselvityshankkeeseen eikä seurakuntien neuvotteluihin vaan ainoastaan siihen mihin Nopola News on tarkoitettu ja missä se on parhaimmillaan. Reaaliaikaiseen tiedovälitykseen riippumatta siitä kuka on tiedontuottaja.

Olavi Vallivaaran 1.2.2006 asiasta julkaiseman perusteellisen artikkelin mukaan seurakunnan neuvottelijat kävivät kyseisiä neuvotteluja 31.1.2006. Seuraavana päivänä Nopola Newsissä tapahtunut uutisointi osoittaa sen, että tuskin missään muussa seurakunnassa pystytään vastaavaan reaaliaikaisuuteen. Kyseinen artikkeli oli pääuutisena muutaman päivän ajan. Nyt kun asia pulpahti esiin radiossa ja painetussa mediassa se on jo Nopola Newsin näkökulmasta tutkittuna vanha asia. Paljon muuta on tuon ajankohdan jälkeen Kyyjärvellä tapahtunut ja uutisoitu ja sen takia kyseinen uutinen on jo "hautautunut" omalle aihealueelleen. Perinteisten medioiden kannattaisi seurata Nopola Newsiä ja tarkistaa sitten asiat ao. tahoilta.

Paikallisen tiedonkulun kannalta tässä on se ongelma, että laajakaista puuttuu vielä monelta kyläkunnalta, kaikilla ei ole tietokoneita eikä näin ollen mahdollisuutta lukea tai kuunnella Nopola Newsiä. On myös varmasti sellaisia, jotka eivät näitä laitteita tule koskaan hankkimaankaan. Tähän saumaan perinteinen suullinen tiedonvälitys osuu kuin naulan kantaan. Ne, jotka seuraavat päivittäin Nopola Newsiä voivat välittää asioista tietoa myös niille, joilla ei ole mahdollista seurata sähköistä mediaa. Kirjasto on oivallinen paikka yleiseen tiedonsaantiin samoin kuin Nopola Newsin lukemiseen ja mikäli nettikahvila idea toteutuu seuraavassa hankeessa, tietoa saa jatkossa myös sieltä.

Pyskykää ajantasalla ja kanavalla !