Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Neljän tytön kirjakimppa

Mira Kainu referoi:
Tämä kirja kertoo neljästä 15- vuotiaasta tytöstä, jotka opettajan ehdotuksessta perustavat lukupiirin. Viikoittain he keskustelevat lukemastaan kirjasta. Ja joka kuukausi he jakavat mielipiteensä nuorten suosimalla radiokanavalla.


Uutuuksia kirjastossaSuomen Kulttuurirahastolta avustusta .... !

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Suomen Kulttuurirahastolta avustusta .... !

1.3.2006 Aaro Toppinen

... monelle muulle, mutta ei Nopola News ry:lle.

Suomen Kulttuurirahasto jakoi vuoden 2006 apurahat vuosijuhlassaan 27.2.2006 Finlandia talossa. Avustussumma kohosi tänä vuonna ennätysmäiseen 18,1 miljoonaan euroon. Keskurahaston ja maakuntarahastojen jakama apurahasumma kohoaa kaikkiaan noin 25 miljoonaan euroon vuonna 2006. Suomen Kulttuurirahaston mukaan hakemuksia tuli kaikkiaan 7.049 kpl ja näistä 1.319 hyväksyttiin. Suomen Kulttuurirahaston Internet -sivut löytyvät osoitteesta www.skr.fi ja apurahaa saaneet ajankohtaista painikkeen alta.

Entisen Nopola News ry:n (sen, jonka sääntöjä ja pykäliä byrokratian rattaat jauhavat kahdeksatta kuukautta) nimissä jätettiin hankehakemus, joka tällä kertaa päätyi hylättyjen listalle.

Hankesuunnitelmaan sisältyi seuraavat kolma pääkohtaa, joiden mukaan olisi toimittu :

  • kuukausittain katoavan (= Im Memoriam), arvokkaan kulttuuriperinnön tallentaminen digitaaliseen muotoon Nopola Newsin sivuille kuunneltavaksi, luettavaksi ja jaettavaksi. Eriityyppistä sisältöä ; todellista entisajan elämää valokuvineen, mutta myös kertomuksia, tarinoita, säätietoja ja paljon muuta tietoa kyyjärveläisellä murteella tallennettuna jälkipolville. Tämäntyyppisiä pyyntöjä ja ehdotuksia tulee niin kirjallisen kuin suullisen palautteenkin kautta jatkuvasti.
  • toisena tavoitteena oli niinsanotusti avata kyyjärveläisten ja miksei muidenkin pöytälaatikot. Pöytälaatikoissa on nimittäin runsaasti lahjakkaiden ihmisten tuotantoa, joista suurin osa ei vielä ole nähnyt päivänvaloa. Hyviä esimerkkejä löytyy jo nyt nettiradiopainikkeen alta.
  • kolmantena, eikä suinkaan vähäisimpänä tavoitteena olisi ollut ohjeistus nykyisille tiedontuottajajille ja kirjoittajille. Kyyjärven paikallishistoriaa ei jatkossa kirjoiteta pölyisistä arkistoista vaan sen kirjoittavat asukkaat itse. Ohjeistus ja pohdinta olisi kuitenkin tarpeen, sillä tänäpäivänä mitättömältä tuntuva asia saattaa nousta arvoon arvaamattomaan tulevaisuudessa. Jo tämän lyhyen alkutaipaleen aikana on jäänyt varmasti paljon tärkeää tietoa kirjaamatta.

Hankesuunnitelma kestäa varmasti vertailun eivätkä suunnitelman liitteinä olleet kaksi loistavaa asiantuntijalausuntoa ainakaan pahentaneet asiaa. Ne olivat suoraan tämänpäivän sähköisen viestinnän, median ja tutkimuksen alan huipulta Suomessa.

Hylkäävää päätöstä ei ole  vielä saatu eivätkä mahdolliset perustelut ole tiedossa. Mutta totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, ettei apurahaa voine myöntää sellaiselle taholle, jota ei virallisesti ole olemassa. Se sitten taas se näytön paikka; talkootyötä on tehtävä, saatava yhdistyksen taustat kuntoon ja yhdistys kunnolla voimiinsa sekä yritettävä jatkossa uudelleen. Kyllä se siitä iloksi muuttuu :)