Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kyllä Suoma tietää

mitä verkkolehtiä Suomessa ilmestyy, sillä SUOMA on Helsingin yliopiston kirjaston ylläpitämä ja toimittama suomalaisten verkkolehtien luettelo.


Toimi Kankaanniemi avasi bloginAgrikaatti vuokrattavana

Yhteistyökumppanit

Uudenlainen, orastava mediaekosysteemi

15.3.2006 Aaro Toppinen

Tulevaisuuden journalismin jalanjäljillä; Journalismikritiikin vuosikirja 2006. Siinä huikeita termejä ja teos, jotka eivät varmaan tulleet mieleen vajaa vuosi sitten kun Nopola News polkaistiin liikkeelle.

Kyllä taas riittää ihmettelemistä, ei voi muuta sanoa. Käsittääkseni hyvinkin arvostettu Journalismikritiikin vuosikirja 2006 niminen teos julkaistaan virallisesti 23.3.2006, mutta tässä pieni varaslähtö uuteen tuttavuuteen. Teoksen kustantaa Tampereen yliopiston Journalismin tutkimusyksikkö ja Tiedotustutkimus-lehti.

Mutta sitten tähän uuteen painokseen. Teos sisältää artikkelin " Tulevaisuuden journalismin jalanjäljillä ". Artikkelissa on kappale Uudenalainen mediaekosysteemi, jossa on otettu esimerkkejä kehityksestä maailmalta. Eteläkorealainen OhmyNews on tottakai mukana, samoin esimerkkejä Yhdysvalloista, yksi tapaus Norjasta ja Suomesta, uskokaa tai älkää, tämä meidän Nopola News pilottihankkeena. Huh huh, kovin ollaan raskaassa sarjassa. Artikkelin on kirjoittanut Matti Lintulahti ja osaan artikkelista pääsee tutustumaan jo etukäteen tästä linkistä. Tervemenoa.

Hyvin harva meistä kuitenkaan taitaa vielä tajuta minkälaisen asian kanssa olemme tekemisissä ja mitä kaikkia mahdollisuuksia Nopola Newsin taustalle kätkeytyy. Jos esimerkiksi mietitään niinkin yksinkertaista asiaa kuin, että kuinka moni suomalainen yleensä tietää Kyyjärvi -nimisen paikkakunnan olemassaolosta. Nopola News pystyy ainutlaatuisuudellaan ja omalla tavallaan viemään tätä tietoisuutta eteenpäin. Ja kun tietoisuus lisääntyy, se vie varmasti eteenpäin positiivisessa mielessä niin kuntaa, mukana olevia yriityksiä kuin muitakin yhteistyötahoja. Tulevaisuudessa kyse ei ole paikallismediasta vaikka se tässä vaiheessa ehkä siltä näyttääkin. Tämä vain yhtenä ajatusmallina ja esimerkkinä, mutta tätä lumipalloa kun osataan oikein pyörittää niin ei lopu lumi Internetistä.

Näitä asioita taas pähkäiltiin taustayhteisön kokouksessa tänään, jokohan muuten PRH saa tässä kuussa yhdistyksen rekisteröintipaperit käsiteltyä niin voitaisiin tuo nimikin julkistaa. Näkemyksiä ja kehityssuuntia tuli kokouksessa esiin paljon, mutta hyvin nytkähti hommat eteenpäin. Perästä kuuluu, sanoi torvensoittaja.