Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kyllä Suoma tietää

mitä verkkolehtiä Suomessa ilmestyy, sillä SUOMA on Helsingin yliopiston kirjaston ylläpitämä ja toimittama suomalaisten verkkolehtien luettelo.


Toimi Kankaanniemi avasi bloginAgrikaatti vuokrattavana

Yhteistyökumppanit

Kyllä Suoma tietää

7.3.2006 Aaro Toppinen

mitä verkkolehtiä Suomessa ilmestyy, sillä SUOMA on Helsingin yliopiston kirjaston ylläpitämä ja toimittama suomalaisten verkkolehtien luettelo.

Luettelossa on tällä hetkellä 1135 nimikettä ja tietokantaa pitää yllä Helsingin Yliopiston kirjasto - Suomen kansalliskirjasto. Aikaisemmin luettelo ilmestyi Suomen tieteellisten kirjastojen TILKE-sivuilla nimellä Kotimaisia verkkolehtiä- ja sarjoja. Parempaa tuttavuutta Suomaan voi tehdä osoitteessa http://www.lib.helsinki.fi/suoma/
Helsingin yliopiston kirjaston / Kansalliskirjaston sivut sitä vastoin löytyvät osoitteesta http://www.lib.helsinki.fi/ Siellä voi lueskella mm. sanomalehtiä 150-vuoden takaa !

Nopola News on päätynyt arvovaltaiseen seuraan täyttämällä Suoman valintakriteerit, hyvä niin. Tarkempaa tietoa siitä, mitä kautta listalle on päädytty ei ole, mutta Mediacabinetin kehittämä kävijäseuranta ja tietenkin hakukoneet, Google etunenässä, kertovat kuitenkin hyvinkin tarkasti missä yhteyksissä Nopola Newsiä käsitellään. Sieltähän tuokin linkki löytyi.

Suoma on yllekirjoittaneelle täysin uusi tuttavuus, mutta sinänsä mielenkiintoinen paikka erilaisiin verkkolehtiin ja -julkaisuihin tutustumista varten. Yllättävän paljon erilaisia julkaisuja kaiken kaikkiaan on, mutta veikkaan, ettei sieltä Nopola Newsin kaltaista löydy. Täytynee joskus napsutella linkkejä läpi, jos vaikka uusia ideoita löytyisi. Toisaalta uusia ideoita ei tarvitse etsimällä etsiä, sillä niitä tulee jatkuvasti palautteen kautta ja entisiäkin on varastossa vaikka kuinka paljon. Kunhan vaan saadaan nämä suunnitteilla olevat hommat käyntiin.

Mutta ne, joita suomalaiset verkkojulkaisut kiinnostavat, niin ei muuta kuin Suoman kimppuun.