Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Yhdyskuntalautakunnan päätöksiä

31.3.2006 Yhdyskuntalautakunta / Pekka Mäkelä

Lautakunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa tiistaina 28.3.2006.

Ensimäisenä asiana oli talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2006 ja samalla tarkasteltiin määrärahojen riittävyyttä kuluvalle vuodelle. Agrikaatin hankintaa lukuunottamatta muita poikkeuksia tai yllätyksiä ei ole sattunut. Tiukkaan raamiin puristettua talousarviota seurataan kuitenkin tarkasti jatkossa.

Vuoden 2005 toimintakertomus hyväksyttiin. Raameissa pysyttiin, vaikka talousarviorakenne koki suuria muutoksia vuonna 2005 eikä luotettavaa vertailutietoa aikaisemmilta vuosilta ollut käytettävissä. Rakennemuutos selkeytti toimintaa, mutta jälkilaskenta edelleen työlästä. Uutena yksikkönä aloitti tilapalveluiden toimintayksikkö, johon kuuluvat asuntojen vuokraus, toimitilat ja kunnossapitopalvelut. Kunnossapitopalveluihin sisältyvät siivous- ja talonmiespalvelut. Yksikössä toimii neljä siivoojaa, yksi laitosmies ja kaksi talonmiestä. Myös liikelaitokset on eriytetty omaksi valtuustotasoiseksi talousarviokohdakseen. Toimintakertomus hyväksyttiin ja se etenee kunnanhalituksen käsiteltäväksi.

Janne Huttuselle myönnettiin ympäristölupa uuden emolehmäpihaton rakentamisen. Seuraavassa pykälässä myönnettiin rakennuslupa kyseiselle hankeelle.

Marko ja Pauliina Pylkkösen suunnittelutarveratkaisu hakemus omakotitalon rakentamista varten hyväksyttiin.

Irrallaan tavattujen koirien ja muiden laissa määrättyjen pieneläinten talteenottosopimus hyväksyttiin. Lautakunta solmi sopimuksen Kyösti Kotilaisen kanssa. Jatkossa hän huolehtii Eläinsuojelulain 15 §:n mukaisista tehtävistä.

Muissa asioissa päätettiin vesi- ja jätevesilaskutuksen aikatauluista. Perusmaksut laskutetaan helmi-maaliskuussa, tasauslaskutus kesä - heinäkuussa (mittarit luetaan toukokuussa) ja arviolaskutus loka - marraskuussa. Mainitut kuukaudet ovat laskujen eräpäiviä.

Tielaitos uusii omat opasteensa pääteiden varrella kirkonkylän taajama-alueella. Samassa yhteydessä ajantasaistetaan myös kunnalle kuuluvat opasteet ja merkit.

Keskusteltiin ja merkittiin lautakunnan tiedoksi, että parhaillaan selvitetään myös oman puhdistamon rakennuskustannuksia vaihtoehtona Perhon siirtoviemärille.