Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Riihenpuinti tuotti tulosta

Kansanedustaja Aila Paloniemi

Kaikki Keski-Suomen maakunnan 10 kansanedustajaa ovat kantaneet kortensa Nopola Newsin kekoon. Kiitos heille. Olemme kuukausittain saaneet lukea ajankohtaisia asioita eduskunnasta. Uusi kierros käynnistyy, joten olkaapa hyvä.

Aila Paloniemi kirjoittaa :

Työllisyys on ja sen pitää olla hallituksen ehdoton ykköstavoite myös vaalikauden viimeisenä vuotena. Työllisyyskehitystä vauhditetaan muun muassa
laskemalla työvaltaisten palvelualan yritysten arvonlisäveroa ja tehostamalla kaavoitus- ja asuntopolitiikkaa.
Vanhasen hallituksella on realistiset mahdollisuudet päästä lähelle tavoittelemaansa 100.000 uuden työpaikan syntymistä. Ensi vuonna työllisyysasteen ennustetaan nousevan 69,2 prosenttiin ja työttömyysasteen samalla laskevan 7,5 prosenttiin. Kuinka moni edellinen hallitus on pystynyt lähellekään samaa ?

Hyvästä työllisyyskehityksestä huolimatta äskettäin ilmoitetut elektroniikka- ja metsäteollisuuden yt-neuvottelut voivat johtaa laajoihin irtisanomisiin.
Hallitus onkin ripeästi päättänyt varautua auttamaan vaikeuksiin joutuvia ihmisiä ja paikkakuntia. Näihin toimiin käytetään harkinnanvaraisia rahoitusavustuksia sekä koulutus-, työllisyys- ja investointitukia.

Hallitus on myös sopinut, että EU:n uudesta rahoituskaudesta 2007-2013 aiheutuvat vaikutukset viljelijöiden tuloihin jäävät "mahdollisimman pieniksi".
Ilman kansallista kompensaatiota leikkaukset kohdistuisivat maaseudun ympäristötukiin.

Vaikka kehyspäätökseen ei sisällykään tässä vaiheessa uusia väyläinvestointeja, hallitus arvioi mahdollisuudet joidenkin väylähankkeiden aloittamiseen vuosina
2007 ja 2008. Näin hallitus ottaa huomioon eduskunnan asiaa koskevan lausuman.
Rahaa saadaan lisää muun muassa infrahankkeisiin, kun vuoden 2006 osakemyyntitulojen 500 miljoonan euron ylittävältä osalta voidaan käyttää nyt 20 prosenttia kertaluontoisiin lisämenoihin aiemman 10 prosentin sijasta. Uskon vakaasti, kuten olen jo aiemmin julkisuudessa sanonut, että kaivattu tienparannus välillä Lusi-Vaajakoski tulee olemaan uusien väylähankkeiden listalla !

Kehysriihessä luvattiin myös energia-avustuksia pientaloille, joissa muutetaan lämmitystapa uusiutuville ja vähäpäästöisille energialähteille sopivaksi. Ja
Suomi päätti lähteä mukaan EU:n työvaltaisten palvelualojen alv-kokeiluun. Se koskee kampaamo- ja parturipalveluita sekä pieniä korjauspalveluja.

Ei siis hullumpi puintitulos.

Aila Paloniemi
Keskustan eduskuntaryhmän 1. varapj
aila.paloniemi@eduskunta.fi
www.ailapaloniemi.net