Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Haja-asutusalueiden laajakaistaprojekti etenee

Viitasaaren - Saarijärven seudun laajakaistahankkeen ohjausryhmä kokoontui Saarijärvellä. Kunta- ja kyläkohtaiset rakentamisaikataulut valmiina.


Ratkaiseva kehitysaskel

Yhteistyökumppanit

Haja-asutusalueiden laajakaistaprojekti etenee

5.4.2006 Aaro Toppinen

Viitasaaren - Saarijärven seudun laajakaistahankkeen ohjausryhmä kokoontui Saarijärvellä. Kunta- ja kyläkohtaiset rakentamisaikataulut valmiina.

Kuvassa TeliaSoneran Niko Haapamäki ja hankkeen projektipäällikkö Tuula Hakkarainen kuvattuna viime vuonna kuntaneuvottelujen yhteydessä. 

TeliaSoneran edustaja Niko Haapamäki esitteli kunta- ja kyläkohtaiset rakentamisaikataulut ohjausryhmälle. Kyyjärvelllä laajakaistahanke koskee kolmea keskusaluetta eli Nurmijokea, Vehkaperää ja Saunakylää. Keskus-/keskitinalue ei ole sama asia kuin kylä vaan se tarkoittaa ns. alakeskusta, johon lankaliittymät on kytketty. Esimerkiksi Nurmijoki kattaa myös Peuralinnan, Koskimäen ja Huhtalan, Saunakylä Kumpulan, Vehkaperä Karstulan puolelta Mustapuron jne. Peitto tulee olemaan hyvä, mutta vasta valmistumisen jälkeen voidaan kartoittaa tarkasti ne alueet, joille laajakaista ei tällä tekniikalla ulotu. Niille on sitten mietittävä eri ratkaisut. 

Kyyjärvellä rakentamiskuukausi on XX/2006. Nuo XX:t tarkoittavat rakentamiskuukautta tämän vuoden puolella, mutta virallisesti tiedot julkaistaan vasta 11.4.2006 klo 10.00 Saarijärvellä pidettävässä tiedotustilaisuudessa. Vaikka tiedot voitaisiin julkaista jo tässä niin odotetaan nyt, että painettu mediakin ehtii mukaan ja ettei järjestettävältä tiedotustilaisuudelta mene pohja pois. Nähtäväksi ja kuultavaksi muuten jää miten ohjausryhmä vuotaa vai vuotaako ?

Mutta siis ensi tiistaina klo 10.00 koko seutukuntaa koskeva rakentamisaikataulu löytyy Nopola Newsin sivulta Tekniikka ja talous aihealueelta.

Ohjausryhmässä keskusteltiin myös hankkeen etenemisen tiedottamisesta. Ainakin Kyyjärven ja miksei muidenkin osalta, homma hoituu Nopola Newsin kautta.
Tiedotamme hyvinkin tarkasti rakentamisen aloittamisesta, etenemisestä, valmistumisesta ja mahdollisista muutoksista. Esimakua tiedottamisen tasosta saa esimerkiksi julkaisun toukokuu 2005 numerosta Noposenahon laajakaistahankketta koskeneesta tiedottamisesta Tekniikka ja talous aihealueella.

Nopola Newsin kehittämisen kannalta on erittäin tärkeää, että laajakaistahankkeet saadaan pois päiväjärjestyksestä ja päästään etenemään kunnolla.

Pysykää kanavalla ja ajantasalla.