Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Haja-asutusalueiden laajakaistaprojekti etenee

Viitasaaren - Saarijärven seudun laajakaistahankkeen ohjausryhmä kokoontui Saarijärvellä. Kunta- ja kyläkohtaiset rakentamisaikataulut valmiina.


Ratkaiseva kehitysaskel

Yhteistyökumppanit

Laajakaistaa Kyyjärven kylille

11.4.2006 Aaro Toppinen

Kello on tasan 10.00 eli vihdoin ja viimein voimme julkaista tiedon siitä, milloin Kyyjärven kylät saavat laajakaistan.

Kyyjärven kylät rakennettu heinäkuun 2006 loppuun mennessä

Kyyjärven neuvottelutulosta voidaan hyvällä syyllä pitää erinomaisena, sillä TeliaSonera Oyj on suunnitelmien mukaan lupautunut rakentamaan puuttuvat Kyyjärven kyläkunnat valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä.

Rakennettavat kylät :

  • Nurmijoki       7/2006
  • Saunakylä      7/2006
  • Vehkaperä     7/2006

Nämä ovat niitä alakeskus- ja keskitinalueita, jotka kattavat laajemman alueen kuin pelkän kyseisen kylän kuten aikaisemmassa uutisessa kerroimme.

Seuraamme rakentamisen etenemistä ainakin Kyyjärven osalta hyvinkin tiiviisti; aloituksen, vaiheet, mahdolliset muutokset, valmistumisen ja toimintaohjeita liittymän tilaamiseksi.

Pohjoisessa Keski-Suomessa 53 kylää saa laajakaistan

Kovalla aikataululla aikoo TeliaSonera Oyj rakentaa laajakaistat Pohjoisen Keski-Suomen 53 kylälle eli 11/2006 mennessä. Nopola Newsin Info sivun alta löytyy koko aluetta koskeva rakentamisaikataulu.

Laajakaistat Nopola Newsin näkökulmasta

Lähes 60 taloutta kolmella keskitinalueella ovat valmiina tilaamaan laajakaistan ja siirtymään todelliselle tiedon valtatielle. Perinteisten, kaikille käyttäjille yhteisten tarpeiden lisäksi, rakennettavia laajakaistoja voidaan tarkastella mielenkiinnolla myös Nopola Newsin näkökulmasta.

Nettiradio saa varmasti runsaasti uusia kuulijoita. Toisaalta, testien mukaan normaali laajakaista mahdollistaa laadukkaat kansalaisten tuottamat kyläkohtaiset lähetykset. Nettiradio on lunastanut paikkansa uudenlaisena tiedotuskanavana, sen todistavat reaaliaikaset kuuntelijamäärät ja tallenteiden lataukset. Valtuuston kokousten lähetykset ovat osoittaneet, että kunnallinen pääröksentekokin kiinnostaa kunhan vain tiedon välitystapa on oikea.

Nopola Newsin sisällöntuotanto tulee saamaan uudet mittasuhteet, sillä tällä hetkellä useat tiedotuottajat ajelevat kirkonkylään siirtämään megatavujen kokoisia kuvia ja niihin liittyviä tekstejä. Jatkossa suoraan kotikoneelta tehtävät tallenukset tulevat helpottamaan toimintaa. Mahdollista on myös täysin uusien toimintatiimien ja -ryhmien syntyminen. Näiden suunnittelusta vastaa Nopola Newsin taustayhdistys, joka saataneen rekisteröityä lähiviikkojen aikana.

Seuraavassa hankkeessa Nopola Newsiä kehitetään hieman yli 82.000 €:lla. TE-keskus on hyväksynyt suunnitelman ja tehnyt myönteisen rahoituspäätöksen. Hanke käynnistetään yksityisrahoitusosuuden varmistuttua. Hankkeen onnistumisen kannalta haja-asutusalueiden laajakaistat ovat erittäin tärkeitä.

Mutta lopuksi; pikapuolin saa modeemin siirtää muinaismuistojen joukkoon Kyyjärvellä. Nopola Newsin kannalta erinomainen asia.