Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Luokkaretkemme Helsingissä

Jasmine Taipale 25.5.2006

Kyyjärven Iso-Nopolan koulun 9. luokka kävi luokkaretkellään pääkaupungissamme, Helsingissä 24.5.2006
Retkipäivän sää osottautui hieman viileäksi, mutta onneksi ei kuitenkaan sadetta tavattu.

Starttasimme matkaan Esa Oksan bussilla koulumme pihasta klo 5:00. Kaikki olivat pirteitä, vaikka herätys oli normaalia aikaisempi ollutkin. Matkamme sujui rattoisasti Euroviisuista sekä kesästä puhellen. Ensimmäinen pysähdyksemme oli Hartolassa. Matka siitä jatkui Vantaalla sijaitsevaan Heurekaan, jonne saavuimme n. klo 10:00.

Heurekassa olikin monenmoista ihmeteltävää. Näyttelyinä siellä ovat tällähetkellä Peilaudu! sekä Minä pelissä -näyttelyt, koskien peilejä ja optiikkaa sekä ryhmäpelejä. Päänäyttely on monipuolinen, koskien rottien välisestä koripallo-ottelusta aina avoimeen laboratorioon. Eniten kiinnostusta herätti tuulikone, joka havainnollistaa tuulen eri voimakkuuksia tuottamalla tuulta. Mahdollisuuksia oli 3m/s - 25m/s. Suosituin oli mitä luultavammin tuo 25m/s. Kyllä siinä tukka sai kyytiä ja olipa aika hankalaa liikkua eteenkinpäin.

Heurekan jälkeen lähdimme Vantaalta kohti Helsinkiä. Ajoimme aivan Helsingin ydinkeskustaan, Eduskuntatalolle. Kaikilla oli vähän kipristystä mahassa, sillä olihan tämä aivan uusi paikka lähes kaikille - yksi meistä oppilaista oli käynyt siellä aikaisemmin. Ensimmäiseksi katsoimme 10min kestävän esittelyvideon eduskunnan toiminnasta. Sen jälkeen oppaamme kierrätti meitä ympäri Eduskuntataloa ja olimme aivan päästämme pyörällä kuinka suuri rakennus se onkaan. Kaikki kuitenkin olivat sitä mieltä että varsinainen istuntosali oli "livenä" paljon pienempi kuin mitä tv- ja lehtikuvat antavat olettaa. Kävimme myös vierailulla kansanedustaja Aila Paloniemen luona. Hän kertoi meille lisää eduskunnan toiminnasta ja siitä mitä itse päivittäin tekee työpaikallaan.

Tutustuttuamme Eduskuntataloon oli vuorossa kiertoajelu Helsingissä käsittäen tärkeimmät nähtävyydet ja paikat. Näimme Helsingin kaupungin vanhat, jugend-tyyliset rakennukset sekä upeat puistot. Kävimme sisällä keskustan Tuomiokirkossa, sekä kallioon louhitussa Temppelinaukion kirkossa. Lisäksi kävimme Sibelius monumentilla. Kiertoajelu oli loistava kokemus meille kaikille, sekä vielä upeampi kokemus varmasti niille jotka eivät olleet koskaan ennen tätä retkeä käyneet Helsingissä.

Seuraavaksi vuorossa olikin ruokailu Forumin Raxissa. Tultuamme Raxiin huomasimme, että taitaapi olla hieman muitakin oppilasryhmiä retkellä. Rax oli tupatentäynnä ja pojat saivat kyttäillä oikein kunnolla, jotta saisivat pizzaa ennenkuin muut ehtisivät.
Ruoan jälkeen saimme vapaa-aikaa pari tuntia. Tuo parisen tuntia vierähtikin ihan Forumissa, sillä siellä oli liikkeitä niin paljon että veisi varmaan päivän kiertää ne kaikki. Tytöt olisivat halunneet vielä mitä luultavammin jäädä moneksi tunniksi vaateostoksille, mutta aikataulussa oli pysyttävä.

Klo 17:35 bussimme starttasi keskustasta kohti Linnanmäkeä. Pari meistä menikin Sea-Lifen merimaailmaan, mutta suurinosa suoraan Linnanmäelle hurvittelemaan. Rohkeimmat kokeilivat kaikki kieputtimet ja härvelit mitä vain vastaan tuli, mutta osa pysyi ihan ketjukarusellin kannalla.

Matkamme takaisin Kyyjärvelle alkoi hieman klo. 21 jälkeen. Kotimatka sujui paljon rauhallisemmalla mielellä kuin tulomatka - asiaan taisi vaikuttaa Nukkumatti. Kyyjärvelle saavuimme yöllä n. klo. 2:00.

Retkestä jäi hyvä mieli, ja suuremmilta kommelluksiltakin vältyttiin! :)