Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvellä varaudutaan jätevedenpuhdistamon uusimiseen

Mikael Palola

Kyyjärven nykyinen jätevedenpuhdistamo joudutaan puhdistamon käyttöiän ja kunnon takia uusimaan lähivuosina.

Vaihtoehtoina ovat esillä olleet lähinnä uuden puhdistamon rakentaminen Kyyjärvelle tai vaihtoehtoisesti jätevesihuoltoyhteistyön aloittaminen naapurikuntien kanssa.

Aikaisemmin tehtyjen selvitysten ja laskelmien pohjalta yhteistyö Perhon kunnan kanssa näytti olevan kyyjärveläisille taloudellisesti edullisin vaihtoehto. Jätevesihuoltoyhteistyön aloittamisesta ja yhteistyön käytännön järjestelyistä ehdittiin jo viime vuonna alustavasti sopia perholaisten kanssa. Alustavien sopimusten pohjalta varattiin myös Kyyjärven kunnan vuoden 2006 talousarvion ja vuoden 2007 taloussuunnitelman investointiosiin määrärahat Kyyjärvi-Perho välisen jätevesiviemärin rakentamiseen. 
 
Länsi-Suomen ympäristökeskus päätti kuitenkin yllättäen edellyttää Perhon jätevedenpuhdistamon laajentamista ja tehostamista ennen Perhon ja Kyyjärven suunnitteleman jätevesiyhteistyön käynnistämistä. Tämän seurauksena Kyyjärven kunnan maksuosuus Perhon puhdistamon ja Kyyjärveltä Perhoon rakennettavaksi suunnitellun siirtoviemärin rakentamiskustannuksista nousisivat huomattavasti suuremmiksi kuin oman puhdistamon rakentamiskustannukset. Siksi Kyyjärven kunnassa on nyt ryhdytty selvittämään yhteistyövaihtoehtojen ohella myös oman puhdistamon rakentamista.