Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kyyjärvellä määriteltiin yritysten palvelijat

Kyyjärven Yrittäjät ry:n hallitus määritteli kunnanjohtajan pyynnöstä kyyjärveläisten yrittäjien yritystoimintaan keskeisesti vaikuttavat toimijat.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kesätyöläisen kertomaa...

21.6.2006 Jutta Niskala

Olen Jutta Niskala ja suoritan työharjoitteluani täällä Nopola Newsissa. Ensimmäisenä työtehtävänäni on kertoa hieman itsestäni.

Täytän piakkoin 18- vuotta ja lähes koko sen ajan olen Kyyjärvellä asustellut. Tosin viimeiset kaksi vuotta ovat kuluneet Jyväskylässä opiskelun takia. Täällä Kyyjärvellä kotini on Oikarilla ja siellä asuvat siskoni, isä, äiti ja koira.

Olen opiskellut audiovisuaalista- viestintää Jyväskylässä kaksi vuotta. Suoritan kaksoistutkintoa, eli ammatin ohella opiskelen myös lukio-opintoja. Ensi keväänä minusta tulee siis media- assistentti ja ylioppilas, jos hyvin käy.

Av- viestintä on varmaan monelle vieras käsite, siispä kerronkin nyt hieman koulustani. Ensimmäisenä opiskeluvuotena me opiskelijat tutustuimme useampaan av- alan työtehtävään  ja opimme perusteita valokuvauksesta, videokuvauksesta, kotisivujen tekemisestä, sekä mainosten ja muiden esitteiden suunnittelusta. Toiseksi vuodeksi valitsimme eniten kiinnostavan alan, johon viimeiset kaksi vuotta pääasiassa keskitymme. Minun luokkani valitsi videokuvauksen.

Ainakin Jyväskylässä av- viestinnän opiskelu on monipuolista  ja siinä saa itse melko pitkälti päättää mitä tekee. Eli valinnaisuutta on paljon. Työtehtäviä sekä -kokemusta saa jo opiskeluaikana, esimerkiksi itse olin kuvaamassa messuja viime vuonna ja osa opiskelijoista lähti työharjoitteluun Espanjaan. Viime vuoden suurin projekti oli varmaan se, kun teimme opetusvideon kaksoistutkinnosta yläasteilla näytettäväksi.

Lisäkoulutusta tulen vielä tarvitsemaan, tämän koulun jälkeen kelpaan lähinnä avustajaksi niille "oikeille" ammattilaisille. Videokuvauksen tulevaisuus ei  näytä valoisalta naisille, ala on todella miesvaltainen. Toisaalta ymmärrettävää, monet kamerat ovat raskaita ja kaluston kantaminen vaatii raakaa voimaa. Mutta silti ei pidä luovuttaa. Täytyy vain löytää työ, jonka osaa ja jota tahtoo tehdä. Tai sitten pitää hankkia kausikortti punttikselle.