Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Lehtokotiloa Kyyjärvellä runsaasti

14.06.2006 Erkki Sorsamäki

Lehtometsissä tyypillistä lehtokotiloa on havaittu runsaasti Kyyjärvellä etenkin Honkalehdon asuntoalueella. Olutta etanoille?

Lehtokotilo on läpimitaltaan noin kahden senttimetrin pituinen kotilo ja viihtyy runsaissa rehevissä kasvustoissa. Sen hävittämistä voidaan suorittaa mekaanisin keinoin ja vähentää elinmahdollisuuksia kitkemällä rikkaruohot sekä huolehtimalla nurmikon leikkaamisesta. Hävittämiseen on olemassa myös erilaisia torjunta-aineita mm. etanansyötti Mesurol ja Ferramol rautafosfaatti, joita myyvät rautakaupat. Oluella houkuttamista voi myös kokeilla.

Ennen torjunta-aineiden hankkimistä kannattaa kysellä naapureilta onko heillä ilmennyt samaa ongelmaa. Jos näin on niin olisi hyvä tehdä yhteistyötä naapurien kanssa torjunnan toteuttamiseksi yhtäaikaisesti. Näin toimien saadaan torjunnalle parempi teho eikä ongelma siirry tontilta toiselle. Samalla pystytään sovittamaan torjunta-aineiden hankintaerät tarvetta vastaavasti. Ei jää käyttämättömiä eriä, jotka jouduttaisiin toimittamaan sitten ongelmajätekeräykseen.

Seuraavista  linkeistä löytyy lisätietoa torjunta-aineista.

Mesurol etenansyötti

Ferramol

Muista tutustua torjunta-aineiden käyttöohjeisiin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin.