Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Puhdistamo puhutti yhdyskuntalautakuntaa

1.6.2006 Yhdyskuntalautakunta

Kuva käytöstä poistuvalta puhdistamolta. Muina asioina mm. puukauppa, kaukolämmön osto- ja myyntihinnat, tiedottaminen ja ympäristöasioita.

Lautakunta kokoontui 30.5.2006 kunnanvirastolla.

Ensimmäisessä pykälässä otettiin kantaa uuden jätevedenpuhdistamon rakentamiseen Kyyjärvelle. Siirtoviemärin rakentaminen Perhoon on ollut esillä pääasiallisena vaihtoehtona jo pitkään, mutta Perhon jätevedenpuhdistamon uusimisvelvoite mutkisti asioita ja nosti kustannuksia. Näin ollen myös oman puhdistamon rakentaminen tuli varteenotettavaksi vaihtoehdoksi. Kokouksessa esitettyjen alustavien laskemien mukaan oman puhdistamon rakentaminen tulee noin 270.000 €:a edullisemmaksi kuin Perhon vaihtoehto. Siirtoviemäri Karstulaan tuli esille edellisessä kunnanvaltuustossa. Jo muutama vuosi sitten tehdyissä selvityksissä se todettiin kalliimmaksi kuin Perhon suunta. Karstulan kunnasta saadun tiedon mukaan sen lähiajan suunnitelmissa ei ole viemärilinjojen rakentamista Kyyjärven suuntaan. Niinpä lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle oman puhdistamon rakentamista ja hankkeen eteenpäin viemistä.

Seuraavaksi listalla oli puukauppa Kumpulassa sijaitsevalta Kummun tilalta. Kyyjärven Metsänhoitoyhdistys oli pyytänyt ostotarjoukset kuudelta yritykseltä. Lautakunta hyväksyi korkeimman tarjouksen tehneen Myllyahon Saha Oy:n tarjouksen. Puukaupan arvo on 26.701 €:a.

Kaukolämmön hankintahinnan tarkistaminen. Kyyjärven Energiaosuuskunta huolehtii lämpölaitoksesta ja lämmön tuottamisesta. Kunta ostaa verkostoon tuotetun energian mittauksen mukaan. Energiaosuuskunta esitti lämmön ostohintaan 10 %:n korotusta viitaten tuotantokustannusten kohoamiseen. Edellisen kerran lämmön ostohintaa on tarkistettu vuoden 2005 alussa. Lautakunta hyväksyi energiaosuuskunnan esityksen siten pyöristettynä, että uudeksi ostohinnaksi vahvistetaan 25,00 €:a /MWh. Uusi hinta astuu voimaan vuoden 2007 alusta lukien.

Kaukolämmön myyntihinnan tarkistaminen. Hankintahinnan ja kustannusten kohoaminen aiheuttaa tarkistuspaineita myös lämmön myyntihintaan. Uudeksi lämmön myyntihinnaksi päätettiin yksimielisesti 35,00 €:a / MWh. Hinta astuu voimaan vuoden 2007 alusta lukien. Korotus aiheuttaa normaalissa, 20 Mwh:a vuodessa kuluttavassa, omakotitalossa noin 110 €:n lisälaskun vuodessa. Korotuksesta huolimatta kaukolämpö on edelleen kilpailukykyinen suoran sähkölämmityksen ja öljylämmityksen kanssa. Uusi hinta noudattaa yleistä hintatasoa niin valtakunnallisesti kuin naapurikuntiinkin verrattuna. Edellisen kerran lämmön myyntihintaa tarkistettiin 1.5.2005. Perusmaksuja ei koroteta. Myynti- ja ostohintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisäveron määrä.

Muissa asioissa tulivat esille mm. tiedottaminen Sormiharjun vesilaitoksen lipeänsyöttöhäiriön yhteydessä. Tiedottamista hieman kritisoitiin, vaikka se hoidettiin reaaliajassa Nopola Newsissä, Järviradiossa, Keski-Suomen Radiossa ja Keski-Suomen Maakuntauutisissa. Myös Keskisuomalainen seurasi tilannetta päivittäin. Todettiin, että tiedottamista voidaan vielä parantaa tulostamalla artikkelit Nopola Newsistä ja jakamalla niitä esimerkiksi huoltoasemille, ilmoitustauluille ja kauppoihin. Päätettiin laatia tiedotussuunnitelma ja tarkistaa toimintaohjeet vastaavien tapausten varalle. Suunnitelma ei koske ainoastaan vesilaitosta vaan myös muita mahdollisia ongelmatilanteita.

Kaunis Kyyjärvi ry haastoi lautakunnan jäsenet ja viranhaltijat talkoisiin. Talkoohommana poistetaan vanhat katuvalopylväät. Paloaseman tausta laitetaan kuntoon samoin entinen Penttisen Autokorjaamon tontti maisemoidaan.