Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Aina on säästetty...

Leila Järvinen

Oheinen "paimenkirje" 60 vuoden takaa löytyi arkistosta, joka osoittaa että jo silloin oli tiukan talouden linja.

Kiertokirje kansakoulujen johtokunnille ja opettajille

Uuden kirjanpitolain voimaanastuttua v:n 1947 alusta tulee lain mukkaan kaikissa kuiteissa, jotka kunnanrahasto maksaa olla taloudenhoitajan ja puheenjohtajan hyväksyminen, myöskin opettajain pallkakuiteissa. Niissä laskuissa joissa joko taloudenhoitaja tai puheenjohtaja on maksun saajana tulee toisena kuitin hyväksyjänä olla opettaja. Kaikki kauppojen laskut tulee myöskin samalla tavalla hyväksyä.

Kansakoulukustannusten valtavan nousun vuoksi tulee opettajien ja johtokuntien kiinnittää erikoisesti huomiota säästäväisyyteen kaikissa koulutarvikkeiden hankinnoissa ja käytössä supistaakseen kunnan valtaviksi nousseita menoja. Erikoisesti polttopuiden käytössä on pyrittävä säästäväisyyteen ja kunnolliseen uunien lämmittämiseen, sillä tämän vuoden menot tässä kohdassa osoittavat huomattavaa nousua.

Taloudelliset rasitukset yhteiskunnassa tuntuvat nousevan yli sen kantokyvyn, joten kuntien on helpottaakseen asukkaidensa elämää pyrittävä supistamaan menojaan kaikissa mahdollisissa ja vieläpä mahdottomilta näyttävissä tapauksissa.

Kyyjärvellä jouluk. 30 pnä 1946
Kunnallislautakunta