Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Kun on paikka paikan päällä, niin on markka markan päällä.

6.7.2006 Jutta Niskala

Honkalehdon kievari on avoinna 15. ja 16. heinäkuuta (Kyyjärvi päivien aikaan) ja muutenkin koko kesän ajan, jos sopii vierailu ajankohdan etukäteen.

Varmasti lähes jokainen kyyjärveläinen tietää Honkalehdon kievarin, mutta kuinka moni on käynyt siellä kuuntelemassa historian siipien havinaa? Minunkin viime vierailustani oli ehtinyt kulua jo aikaa kymmenisen vuotta, ja täytyy myöntää, ettei silloin ala- aste ikäisenä osannut antaa historialle niin paljon arvoa, joten tarpeeseen tuli tämä uusinta visiitti!
 Jokaisella esineellä on oma tarinansa jonka Aila Ahtila ilomielin kertoo. Joidenkin vanhojen työkalujen ja astioiden käyttötarkoitusta hän arvuuttelikin minulta.  Jouduin toteamaan itseni täysin tietämättömäksi omasta historiastani, yhdenkään esineen käyttötarkoitusta en tiennyt!
On todella hienoa, että on olemassa ihmisiä, jotka arvostavat menneisyyttä ja tahtovat pelastaa palan vanhaa kulttuuria myös tuleville sukupolville. Aila on yksi näistä ihmisistä. Kievarin riihessä on esillä vanhoja käsityötarvikkeita ja säkkejä, joita ihmiset olivat heittämässä pois. Aila päätti kuitenkin pelastaa moneen kertaan paikatut säkit, jotka olivat jopa vuosisadan ikäisiä! Niistä tämänkin jutun otsikko, jonka Aila ideoi.
Nuoret pitävät historiaa usein tylsänä, käsittävät sen vain luentoina ja vanhoina pölyisinä esineinä. Uskallan kuitenkin taata, että vierailu kievariin ei ole ollenkaan tylsä. Tunnissa ei ehdi nähdä varmaan puoliakaan, nähtävää on niin paljon,  ja Aila tarinointi pitää mielenkiinnon yllä koko kierroksen ajan.
Ja vielä sellainen muistutus,että koskaan ei voi tietää liikaa oman kotiseutunsa historiasta. Kun tuntee menneisyyden, on tulevaisuuttakin helpompi ymmärtää.

Jos tutustuminen kievariin kiinnostaa, ota yhteyttä Aila Ahtilaan: 040- 7047109.