Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kyyjärven metsänhoitoyhdistys 55 vuotta

Lauantaina 15.7. Kyyjärven metsänhoitoyhdistys juhlisti 55-vuotista olemassaoloaan Nuorisotalolla järjestetyssä juhlassa. Paikalle oli saapunut noin 80 henkeä.Tapahtuma puimakone puinnissa v.1943

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven metsänhoitoyhdistys 55 vuotta

Jukka Kainulainen

Lauantaina 15.7. Kyyjärven metsänhoitoyhdistys juhlisti 55-vuotista olemassaoloaan Nuorisotalolla järjestetyssä juhlassa. Paikalle oli saapunut noin 80 henkeä.

Ruokailun jälkeen hallituksen puheenjohtaja Tapio Niskala toivotti juhlaväen tervetulleeksi. Hän kertoi metsänomistaja rakenteen muutoksen olevan haaste metsänomistajakentälle. Tasapuolinen metsänomistajien ja sidosryhmien palvelu takaa hyvän tulosen myös metsänhoitoyhdistykselle.

Pertti Niskalan duo esitti metsäaiheisia lauluja. Toiminnanjohtaja Jukka Kainulainen esitti poimintoja Kyyjärven metsänhoitoyhdistyksen taipaleelta.

Johtaja Ari Eini, Metsäkeskus Keski-Suomesta esitti juhlapuheen. Hän kertoi olosuhteista, joissa metsänhoitoyhdistystoiminta on aloitettu 100 vuotta sitten. Elämä oli myös Kyyjärven metsänhoitoyhdistyksen perustamisen aikoihin hyvin erilaista, kuin nykyään.

Metsätalouden kehittäminen Kyyjärvellä on poikennut selvästi muusta Keski-Suomesta ja on vaatinut paikalliselta metsänhoitoyhdistykseltä ihan omanlaatuisiaan ratkaisuja ja omanlaistaan otetta asioiden hoitoon. Ojitettujen soiden ja soistuvien kangasmaiden osuus metsämaasta on Kyyjärvellä 50 % eli kaksinkertainen verrattuna koko Keski-Suomen alueeseen. Voimakkaasta metsätalouden kehittämisestä viimeisen puolen vuosisadan aikana kertoo myös se, että Kyyjärven metsistä 70 % on kasvatusmetsiä.

Ari Einin mukaan Kyyjärveläisellä metsätaloudella on edessään kolme isoa haastetta: 1. Ojitusalueiden kasvukunnon ylläpitäminen.
2. Kuitupuuvaltaisten kasvatusmetsien hoito.
3. Hakkuumahdollisuuksien täysimääräinen hyödyntäminen.

Juhlaväestä Kyyjärven Sahan toimitusjohtaja Tapio Mäntynen kertoi yhteistyöstä metsänhoitoyhdistyksen kanssa ja lahjoitti yhdistykselle upean raamisahausta kuvaavan reliefin. Metsänomistaja Esko Poranen kertoi tulokseekkaasta yhteistyöstään metänhoitoyhdistyksen kanssa ja Reijo Aksela - perustajajäsen Johannes Akselan jälkeläinen kertoi metänhoitoyhdistyksen tarpeellisuudesta.

Juhlassa myönnettiin seuraavat ansiomerkit:

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton Metsävaltuuskunnan hopeinen ansiomerkki:
Tapio Niskala (242), Lassi Koikkalainen (240) ja Veikko Lähdemäki (241).

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton Metsävaltuuskunnan ansiomerkki:
Martti Lehtola (21), Antti Löytönen (22), Taisto Lahtinen (23), Osmo Tamminen (24) ja Tapio Lintulahti (25).

Tapion Metsätyömerkki:
Juhani Kantonen.