EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyky-Betset vs. Luomu-Wolley Kiuruvesi

30.9.2006 Matti Försti

Otteluselostus kirjoitetussa muodossa reaaliajassa.

Joukkueet saapuneet ja lämmittely käynnissä. Vajaa puolituntia H-hetkeen.

No niin tervetuloa pitkän ja kuuman kesän jälkeen tänne Kyyjärven koulukeskuksen liikuntasaliin, jossa on hetken kuluttua alkamassa miesten ykkössarjan lentopallo ottelu Kyky- Betset - Kiuruveden Luomu-Wolley. Ottelusta on tulossa mielenkiintoinen, vaikka Luomu-Wolley on sarjanousija niin joukkue on kokenut. Joukkueessa pelaa kolme liiga kokemusta omavaa pelaajaa, nimittäin niin Penttisen veljekset kuin Sami Kumpulainenkin ovat päässeet haistelemaan liigapelien tuoksuja. Kotijoukkue Kyky on kuitenkin valmis haastamaan vierailijat. Joukkue on muuttunut sitten viime kauden. Viime kaudesta ovat jääneet pois Saulius, joka pelaa tällä kaudella Kyproksella. Myös Parkkonen ja Räihä ovat sivussa. Uusia miehiä ovat Heikki Vierimaa, Niko-Matti Koskela, Toni Niemi ja Pasi Ollila. Tällä kaudella osallistuu sarjaan yksitoista joukkuetta, jotka pelaavat yksinkertaisen sarjan. Kolme parasta pääsevät super-sarjaa. Loput pelaavat kaksinkertaisen sarjan, joista kolme heikointa tippuu kakkoseen. Loput jatkavat ensi kaudella ykkös-sarjassa.

Aloitus kuusikot Luomu -Wolley: Riissanen, Knuutinen,Riekkinen, Penttinen, Penttinen, Kumpulainen ja libero Murtovaara.
Kyky : Vierimaa, Huumarkangas, Kantonen, Mäkelä, Darius, Lampela ja liberona Paananen.
Tuomarit: Ylisiurua ja Isotalo rajalla Jokinen ja Eteläkari.

Ottelu on valmis alkamaan. Kyvyn torjunta pitää. Tilanne 4-1 Kyvylle. Tasaista on Kyky johtaa 6-5. Luomu-wolley herännyt. Kyky hermoilee. Vieraat johtaa 12-9. Kyvyn peli sekaisin . Riissasen "itämaan" leija tekee tuhoja. Tilanne 15-10 Luomulle. Kyky vaihtaa passaria Niemi kehiin, Henkka huilimaan. Tilanne 19-14 vierailijoille. Kyvyn aika-lisä tilanteessa.17-22. Erä Kiuruvedelle 25-21. Kyky hermoili ja teki liikaa helppoja virheitä. Luomun voiton salaisuus oli ekassa erässä Penttinen ja hyvä kenttäpeli.

Toinen erä: samoilla miehilla aletaan. Kyky juhlii 3-0 kotijoukkueelle. Jarkko Penttinen syöttelee Luomu tasoittaa pelin 5-5. Esa Penttinen otetaan ensimmäisen kerran kiinni Kyky johtaa 9-8. Kyvyn aika-lisä tilanteessa 9-11. Riissanen syöttää. Penttinen iskee, Luomu karkaa 15-10. Kyky vaihtaa passaria tilanteessa 12-18. Kumpulainen torjuu. Luomu vie; kyky vikisee tilanne 21-13. Toinen erä Kiuruvedelle 25-17. Luomu oli selvästi parempi pelin joka osa-alueella. Jotakin pitäis keksiä.

Kolmas erä. Mäkelä iskee ja vie Kyvyn 3-1 johtoon. Kumpulainen juhlii verkolla, tilanne 5-3 Luomulle. Pelin luonteen mukaista:Penttinen iskee, Kyky ei voi mittään. Luomu johtaa 10-5. Kyky vaihtaa passaria. Tilanne 11-5 Luomulle. Luomun torjunta pitää 15-8 Kiuruvedelle. Kyky kiristää ja kaventaa tilanteeksi 11-15. Darius passaa Mäkelä lyö tilanne 13-16 . Jälleen Mäkelä onnistuu Kyky kaventaa tilanteeksi 15-17. Penttinen on tehokas 20-15 Luomulle. Ei auta mikään Luomu menee menojaan 23-16 vierailijoille. Erä Kiuruvedelle 25-17 ja koko ottelu vierailijoille puhtaast 3-0. Luomu ansaitsi voiton. Se oli joka pelin osa-alueella selvästi parempi. Kentän kuningas oli Esa Penttinen, joka teki mitä halusi. Vain yksi hyökkäysvirhe. Myös joukkueen kenttäpeli oli hyvää. Joukkueen passari Jarmo Riissanen oli mies paikoillaan. Kyvyn pelistä ei ole paljon lapsille kertomista .Toivottavasti yksi yö muuttaa kaiken ja huomenna on uusi ilme, kun vastustajaksi saapuu miehet Torniosta.

Nettiradiossa 29 latausta, paikanpäällä hieman yli sata katsojaa.