EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyky-Betset vs. Pielaveden Sampo2

8.10.2006 Matti Försti

Otteuselostus reaaliajassa nettiradiossa ja kirjoitettuna. Näppäimistön takana tuttuun tapaan Matti Försti Evijärveltä.

Laitetaanpas tähän alkuun säätietoja, niin jää jälkipolvien ihmeteltäväksi. Ulkona kova sade, mutta vuodenaikaan nähden erittäin lämmintä.

No niin tervetuloa jälleen tänne Kyyjärvelle seuraamaan miesten ykkössarjan lentopallo-ottelua Kyky Betset-Pielaveden Sampo 2. Asetelmat otteluun ovat sellaiset, että Sampo on pelannut kaksi peliä. Alla voitto Rovaniemestä ja niukka tappio Laihialle. Kotijoukkue Kyky puolestaan hävisi molemmat pelit viime viikonloppuna.Sammon joukkue koostuu pääasiassa A-pojista, mutta kokemusta joukkueeseen tuo sarjan nimekkäin pelaaja Sergei Ivanov, joka vielä viime kaudella pelasi Sammon ykkösjoukkueessa ja on toissa vuoden Suomen Mestari. Kotijoukkue lähtee tosissaan voittamaan ottelua ja saalistamaan kauden avauspisteitä. Toivottavasti joukkueen johtaja Kuivalan hapetus on ollut kohdallaan. Ottelu on valmis alkamaan.

Avaus kuusikot Sampo: Ivanov, Heikkinen, Nykänen, Nenye, Iivarinen, Simpanen ja libero Rytkönen. Kotijoukkue: Henkka, Meriruoko, Kantonen, Mäkelä, Lampela, Darius ja liberona Paananen.

Ottelu on alkanut tasaisesti. Tilanne 2-2. Kyky hermoilee Sampo siirtyy kuusi kolme johtoon. Sammon peli kulkee ammattimies Ivanov johtaa hienosti joukkueensa peliä. Sampo johtaa 10-7. Taitaa muuten olla Ivanov sarjan ainut ammattilainen. Kyvyn aikalisä tilanne 10-15. Kyky pirstyy: Sammon aikalisä 17-15. Mäkelän syöttö kulkee. Darius tykittää tilanne kiristyy 18-19. Kyky vaihtaa Löytönen kentälle Mäkelä huilaamaan. Kyky nousee tasoihin. Sammon valmentaja Rando Soomella on pojille asiaa, Sammon aikalisä tasan 21. Sampo tulee nopealla keskeltä tasan 23. Lampela torjuu eräpallo Betsetillä. Erä riemastuttavasti kotijoukkueelle 26-24. Erän ratkaisu oli Kyvyn hyvä torjunta, myös Darius heräsi ja alkoi pelaamaan niin kuin osaa.

Toinen erä: Kyky aloittaa jälleen hermoillen. Vierailijat johtaa 4-1. Lampela tulee keskeltä. Kyky kaventaa 4-5. Henkka passaa Darius lyö tasan kuusi. Simpanen tykittää syöttöruudusta; 10-8 Sammolle. Darius lyo harmittavasti leveäksi Sampo karkaa 14-10. Mäkelä puolustaa hienosti. Kyky vaihtaa passaria: Henkka pois, Niemi kehiin. Sampo johtaa 19-12. Nenyen syöttö kulkee, mies on syöttänyt jo kuusi pistettä. Erä Sammolle 25-12. Nenye syötti yhdeksän pistettä ja oli erän hahmo. Kyvyn pelistä ei ole paljon tässä erässä lapsille kertomista.

Kolmas erä: Heikkinen aloittaa erän melkoisella pommilla. Kyvyn peli takeltelee Sampo johtaa 3-0. Kantonen nostaa Kyvyn peliin mukaan 3-3. Jälleen Nenyen syöttövuorolla Sampo karkaa 7-5. Darius päättää hienon kuvion. Sampo ottaa aikalisän 9-8 kotijoukkueelle. Darius tekee tuhoja syöttöruudussa Kyky siirtyy 13-10 johtoon. Sammon aikalisä 15-10.Darius jatkaa syöttöjään. Libero Paananen puolustaa mahtavasti ja Liettuan poika pommittaa tilanne 20-10 Betonimiehille. Darius syötti kymmenen pistettä. Ivanovin syöttö tuottaa kotijoukkueelle vaikeuksia, Kyvyn aikalisä 20-14. Kentälle tullut Koskela päättää nopean keskeltä tilanne 22-15. Soome ottaa varoituksen, eräpallo kotijoukkueelle. Sammolle syöttövirhe ja erä Kyvylle 25-16. Jälleen nähtiin kuinka herkkä laji lentopallo on. Asetelmat vaihtuivat hetkessä. Nyt kyky pelasi hienon erän ja oli selvästi parempi varsinkin kenttäpeliin tuli aivan uutta ilmettä.

Neljäs erä: Nenye lyö tulisesti nelospaikalta 3-1 Sammolle. Iivarinen tykittää nelospaikalta illan komeimman pommin Sampo johtaa 7-3. Darius otetaan kiinni. Kyvyn aika 10-4 Sammolle. Sampo tulee vahvasti keskeltä 13-7 vierailijoille. Iivariselle hyökkysvirhe Kyky on aloittanut takaa-ajon 10-14. Nenye ottaa ratkaisijan osan, ässäsyöttö 18-11 Pielavetisille. Kyvyn aikalisä 13-20. Erä selvästi Sammolle 25-13. Jälleen osat vaihtuivat. Sampo pelasi Ivanovin johdolla rauhallista peruspeliä, johon Kyky ei pystynyt millään muodoin vastaamaan.

Viides ja ratkaiseva erä. Heikkinen syöttää onnekkaasti ässän, Sampo johtaa jo neljä nolla. Kantonen torjuu ja hyökkää . Kyky kaventaa 3-5.Sammon aikalisä. Sampo roiskii ja Kyky tasoittaa 6-6. Puolia vaihdetaan tilanteessa 8-7 Betsetille. Iivarinen tykittää jälleen nelospaikalta ja tasoittaa pelin. Darius luo uskoa omiinsa kova isku nelospaikalta 10-9 Sammolle. Simpanen syöttää ässän 12-9 vierailijoille. Ivanov lyö toisesta 13-10 Sammolle. Sammon eräpallo tilanteessa 14-11.Erä 15-11 vierailijoille. Ratkaisu Sammon vastaanotto vähän parempi ja näin kokenut Ivanov passaili rauhallisia peruspasseja, joita kovimmin tykittivät palkittu Iivarinen ja Lauri Heikkinen. Kotijoukkueen peli oli vuoristorataa, väliin kulki väliin ei. Kantonen palkittiin ja mies oli palkintonsa ansainnut. Peli parempaa kuin viime viikon loppuna. Valitettavasti se ei tänään piisannut.

Nettiradiossa tämän kauden ennätysmäärä kuulijoita eli parhaimmillaan 40 latausta, katsomossa arviolta 150 katsojaa.