EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

Kyky-Betset vs. Himangan Urheilijat

22.10.2006 Matti Försti

Miesten I-sarjan otteluselostus suorana lähetyksenä nettiradiossa ja kirjoitetussa muodossa.

Joukkueet lämmittelevät. Tervetuloa Kyyjärvelle seuraamaan miesten ykkössarjan ottelua Kyky-Betset-Himangan Urheilijat. HU on sarjassa kahdeksantena. Joukkue on pelannut vasta kaksi ottelua, saldona voitto ja tappio. Urheilijat lähtee otteluun selvänä suosikkina, onhan joukkue ilmoittanut tavoitteekseensa pääsyn kolmen parhaan joukkoon ja sitä tietä Superin karsintoihin. Joukkueella on kova passarikaksikko viime kaudella Kajaanissa pelannut Tero Hänninen on tullut Himangalle ja kun toisena passarina on kaiken kokenut Arto Rautio niin passari osasto on varmasti kunnossa. Joukkueen syömähampaana on esiintynyt Mikko Keskisipilä, joka onkin yksi sarjan kovimmista hyökkääjistä. Kotijoukkueen kausi on alkanut mollivoittoisesti. Viisi ottelua, nolla voittoa. Toivottavasti tänään on kakki toisin ja kentällä nähdään taistelava ja voitontahtoinen kotijoukkue.

Aloitus kokoonpanot. Hu:Hänninen, Keskisipilä, Hänninen, Tuura, Heikkilä, Kaattari ja liberona Joensuu. Betset: Henkka, Meriruoko, Kantonen, Mäkelä, Darius, Lampela ja liberona Paananen.

Ottelu on alkanut Kyky tehnyt kolme hyökkäysvirhettä. Hu johtaa 3-0. HU:n peli kulkee joukkue johtaa jo 7-2. Kyvyn aikalisä. Keskisipilä pommittaa syöttöruudussa 10-3. Kyvy vaihtaa passaria: Henkka huilimaan Niemi kehiin. Hu vie luvuin 14-6. Dariuksen syöttö kulkee Kyky nousee peliin. Tilanne 12-16. Kyky vaihtaa mäkelä pënkille, Koskela kentälle. Kyky tappiolla 17-21. Heikkila syöttää ässän 22-18. Erä Hu:lle 25-19. HU oli paljon varmempi. Kotijoukkueelle tuli liikaa virheitä. Seitsemän hyökkäysvirhettä myös oma syöttö oili liian helppo ja näin Hänninen pystyi hyvin pyörittämään HU:n hyökkäys peliä. Toinen erä: HU:lla sama kokoonpano. Betsetillä passarina aloittaa Niemi. Erä on alkanut tasaisesti 2-2. Kaattari hyppyleija tehoaa :Hu johtaa 4-2. Pelin tähän astisesti paras pallo, jonka ratkaisee HU:n Heikkilä nelos-paikalta. 6-4 vierailijoille. Jälleen Heikkilältä ässä 11-6. Heikkilän ässät jatkuu 13-6. Kyvyn aikalisä. Dariukselle ässä, toivottavasti Kyky herää.10-15. HU tekee tupla vaihdon. Kokenut Rautio tulee pelin pyörittäjäksi ja heti pateri hyökkäys "yllättävää". Myös verkolle tullut Hiitola onnistuu 20-12. Rautio näyttää, että myös laitapassi on kohdalla. Hiitola päättää komeasti nelos-paikalta 22-13. Erä vierailijoille 25-15. Ei tullut kotijoukkueen pelistä mitään. HU puolestaan pelasi varmasti ja vähä virheisesti.

Kolmas erä: Onko Kyky herännyt ? 3-1. Kaattari torjutaan ensimmäisen kerran 4-2. Meriruoko jujuttaa ja tasoittaa erän 5-5. Darius herää kaksi onnistunutta hyökkäystä peräkkäin 8-6 kotijoukkueelle. Ensimmäinen onnistunut ykköshyökkäys Kyvyltä, jonka päättää Koskela. HU vaihtaa passaria. Hänninen penkille ja Rautio kentälle. Kyky johtaa 12-8. Dariukselta päivän kovin pommi, tilanne Kyvylle 14-10. Aika Kyvylle tilanteessa 14-12. Kyky hölmöilee: HU tasoittaa 16-16. HU puolustaa hienosti ja siirtyy johtoon 20-18. Darius otetaan kiinni Hu karkaa? 22-19. Kyvyn aikalisä 19-23. HU puolustaa todella hienosti. Erä 25-20 ja samalla koko ottelu kolme nolla vierailijoille.

HU oli tänään selvästi parempi kuin kotijoukkue. HU puolusti, taisteli ja oli selvästi voitontahtoisempi kuin Kyky. HU:sta palkittiin Jussi Kaattari, mies olkin lähes pitelemätön verkolla. Myös tunnustuksen ansaitsee "veteraanipassari" Arto Rautio, joka tuli kolmannen erän kriittisíllä hetkillä kentälle ja oli ratkaiseva mies nousussa erävoittoon. Kotijoukkueesta palkittiin Koskela, joka pääsikin lähimmäksi omaa tasoaan. Muuten Kyky oli tänään pettymys. Vain kolmannessa erässä joukkue oli syttyä peliin. Mutta elämä jatkuu. Ensi sunnuntaina joukkue matkustaa Kalajoelle ja toivotaan toivotaan, että sieltä olisi parempia uutisia kerrottavaksi.

Yleisöä hieman yli sata henkeä. Nettiradion puolella uusi ennätys 42 latausta.