Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Valtteri teki Kyyjärven auringonkukkahistoriaa!

Leena Arokki, kuvat Leena Arokki ja Pirkko Kotanen

Perjantaina 13.10. jännitys tiivistyi ala-asteen aamunavauksessa.

Rehtori Maija-Liisa ja Leena 4H-yhdistyksestä jakoivat auringonkukkakisan palkinnot. Ainakaan Parkkosen Valtterille 13.päivä ei ollut epäonnen päivä, sillä kunnan nuorisotoimen lahjoittama digikamera siirtyi Valtterin omistukseen.

Valtterin kukka venyikin kesän aikana ennätysmittaan (369cm); Kyyjärven 4H-yhdistyksen auringonkukkakisahistorian korkein kukka! Tänä vuonna yli kolme metrisiä kukkia oli viisi kappaletta, joista kolme korkeinta palkittiin. Kaikkiaan kilpailukortteja palautettiin 20 kappaletta.

Tämän vuoden voittajat:

  • 1. Valtteri Parkkonen 369 cm (digikamera)
  • 2. Tuomas Viertamo 340 cm (4H-reppu)
  • 3. Priitta-Kaisa Vallivaara 335 cm (4H-pipo ja hanskat)
  • lisäksi kaikkien kasvattajien kesken arvottiin kaksi 4H-Topi pehmoheijastinta, arpaonni suosi Heta-Leena Vallivaaraa ja Eemil Tammista
  • alueellista kisaa ei tänä vuonna järjestetty

Kyyjärven 4H-yhdistyksen auringonkukkaperinne alkoi vuonna 1999, jolloin korkein kukka(355cm)oli Lintulahden Topilla. Topi voitti tuolloin myös alueellisen kisan, jonka pääpalkintona oli maastopyörä. Topin voittokulku jatkui vuonna 2000(kukan korkeus 251cm); jälleen alueellisen kisan voitto ja palkintona cd-soitin ja reppu. Vuonna 2001 ei kisaa järjestetty, mutta vuonna 2002 oli voittajana - kukas muukaan kuin Topi(364cm). Tällä kertaa alueellisen kisan voitto meni Pylkönmäelle tasan nelimetriselle kukalle. Vuonna 2003 korkein kukka oli Minna Kotasella(321cm), 2004 Heli Ahlqvistilla(285cm)ja 2005 Tuomas Viertamolla(330cm).

Joka kevät on jokaiselle ala-asteen oppilaalle ja eskarilaiselle jaettu kilpailukortti ja muutama auringonkukan siemen. Syksyllä paikallisen kisan kolme korkeinta kukkaa jatkavat 4H-piirin kisaan ja sieltä valtakunnalliseen 4H-liiton kisaan. Valtakunnallisen kisan korkein kukka on kasvanut vuonna 2003 Hartolassa(455cm). Tänä vuonna valtakunnallinen kisa järjestetään viimeistä kertaa, mutta emmeköhän me kasvata Kyyjärvellä auringonkukkia jatkossakin.