Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Kovalle ottaa, Vehkaperä

11.10.2006 Aaro Toppinen

Eilen tulleen tiedotteen mukaan Vehkaperän laajakaistan uusin takaraja on 10/2006. Hokkalan laajakaista mahdollista rakentaa Alajärven suunnasta?

TeliaSoneran tiedotteen mukaan Vehkaperän laajakaista valmistuu kuukauden loppuun mennessä. Alunperin aikataulu oli 7/2006, sitten 8/2006 sen jälkeen viikko 40 ja nyt tämän kuun loppu. Tiedotteen mukaan muiden kylien aikataulut säilyvät ennallaan.

Hokkalan laajakaista

Pohjoisen Keski-Suomen laajakaistaprojektin kautta Hokkalan kylälle ei saatu laajakaistaa rakennettua pitkistä etäisyyksistä johtuen. Alajärvi ja Möksyn kylä ovat kuitenkin Hokkalan naapureita, joten laajakaistan saatavuutta tiedusteltiin Alajärven puhelinosuuskunnalta APO:lta. APO:n edustajat vierailivat Kyyjärvellä ja asiasta keskusteltiin hyvässä hengessä. Myöhemmin APO:lta tulleen esityksen mukaan Hokkalan kylä olisi mahdollista rakentaa Möksyn keskittimestä.  Jos mukaan lähtee vähintään 6 taloutta kahden vuoden sopimuksella rakentamiskustannukset ovat yhteensä 3.000 €:a eli 500 €:a/kiinteistö + alv 22 %. Liittymät toimitetaan avaimet käteen periaatteella eli hinta sisältää siis myös asennuksen, adsl-modeemin ja avausmaksun.

Nyt olisi Hokkalan kylälllä oiva tilaisuus päästä laajakaistan piiriin ja vieläpä suhteellisen edullisesti taloutta kohti. Kohta on kuitenkin kiire päättää, sillä maakaapelin auraaminen talvella ei onnistu. Hop, hop Hokkala.