Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Influenssarokotukset alkavat

Influenssarokotukset alkavat Kyyjärven neuvolassa


SPR:n ystäväpalvelu käynnistyy Kyyjärvellä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Akka kävelee ja kirjoittaa

16.11.2006 Tuula Härkönen

Lapsena minusta piti tulla sairaanhoitaja tai toimittaja, ei tullut. Mediamyllärit ry antaa minulle kuitenkin mahdollisuuden kirjoitella.

Pitäisi tutustua tarkemmin liikuntapiirakkaan, jotta pääsisi herkuttelemaan kuin suklaan tai minun tapauksesani lakritsan syönnillä ahmien isoja paloja tai kourallisia kerrallaan. Teoriassahan me kyllä tiedämme niin ruoan ja liikkumisenkin merkityksen terveydelle, mutta on se vaan niin kumma, ettei saa itseään ylös ja ulos kuin pakolla.

Minun pakkoni alkoi talviaikaan siirryttäessä. Olin kyllästynyt jatkuvaan nuhjuisuuteeni: oli mahatautia ja flunssaa, laiskuutta ja vetelyyttä. Toki terveysmessut motivoi - kannattaa tehdä jotain: ottaa vastuu omasta itsestään. Minulla on riski sairastua 2 tyypin diapetekseen: äidin puolelta vahva perimä, ikäni ja paksu vyötäröni puhuvat selkeää kieltä.

Viime keväänä televisiossa amerikkalainen toimittaja teki jotain juttuja 30 päivän ajan. Hän söi pelkästään hampurilaisaterioita 30 päivää ja meinasi kuolla, eli minimipalkalla 30 päivää ja meinasi kuolla, käytti "lisäaineita" kasvattaessan lihaksiaan ja kuntoaan ja meinasi kuolla. Päätin ottaa mallia tästä - en kuollakseni vaan päinvastoin. Tein sopimuksen itseni kanssa: reipasta kävelyä tunti päivässä 30 päivän ajan. Niin, niin se oli ja on. Minä olen jopa kirjoittanut tuntemukseni liikuntapäiväkirjaan joka päivä.

En minä yksin kävele. Kyyjärvi kävelee! Saan moikata mennen tullen. Olen vaihdellut kävelyaikoja, ja aina on vastaantulijoita sauvojen kanssa tai ilman ja reippaasti. Upeaa!

Mittuutin muuten terveysmessuilla verensokeriarvoni, verenpaineeni ja uumani paksuuden. 30 päivän tempaukseni jälkeen otan uusiksi ja toivottavasti lukemat osoittavat jotain. Eihän kuukausi ole pitkä aika, mutta se on hyvä alku ja uskon, että liikkuminen on mennyt veriin ja jatkoa seuraa, ehkä hieman erilaisella ohjelmalla.

P.S. Pakosta kun on kysymys, sanktioni on 100 euron päiväsakko. Nuukana ihmisenä minähän kävelen!

P.S. Melkein kaikki kävelykaverini ovat muuten naisia - viehättäviä, punaposkisia, energisiä, tehokkaita. eivätkä mitään tytönhuitukoita, vaan kunnon akkoja kuten meillä Kyyjärvellä sanotaan. Jatketaan!