Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Exit oli ja meni, mutta hätäuloskäynti jäi

Mirjam Huotari

Exit pyörähteli Kyyjärvellä eilen eli perjantaina 24.11. Alakoulu, yläkoulu ja vielä kaikille avoin konsertti. Jokaiselle jotakin.

Alakoululla Pekka Simojoki sieppasi oppilaat mukaansa selvästi hyvin tottuneilla otteilla. Kitara jäi kiireessä kirkkoon muiden tavaroiden joukkoon, mutta siitäkin saatiin vain yksi sopiva ohjelmanumero. Lapset lauloivat ja nauroivat Simojoen mukana ja opettajatkin taisivat saada yhden ylimääräisen loman, ainakin vierailevan tähden mukaan. Taisi kaikille tulla selväksi, että kaikki ovat ihania, kaikki ovat erilaisia, kaikki osaavat ja kaikki ovat kauniita. Kirjoittajakin löysi yhtymäkohdan artistin elämään, kun Pekka kertoi lähteneensä vanhempien mukana lähetystyöhön 6-vuotiaana eli tismalleen samanikäisenä kuin tämä tyttö.

Yläkoulu tuli kirkkoon, eikä Exit yhtään säästellyt. Simojoen Pekkakin innostui liikkumaan koululaisten keskellä ja nousipa kirkon penkillekin seisomaan. Yläkoululaisille lienee jäänyt ajateltavaa rooleista ja siitä, ketä todella roolien takana piilee. Olisiko kiva olla aito ja voisikohan Jumalan edessä olla aito, kun Jumala kuitenkin näkee naamarin taakse?

Illan konsertissa väkeä oli ainakin Kyyjärveltä, Karstulasta, Saarijärveltä, Kivijärveltä, Vetelistä ja Salosta. Saattoipa olla vielä jostain muualtakin, mutta ainakin nämä paikat saavuttivat tämän naputtelijan korvat. Kokonaisvahvuus oli päälle 350 henkeä. Laulut olivat sitä Exitiä, vaikka tämä tyttö jäikin kaipailemaan muutamaa suorasanaista suosikkikappalettaan. Pekan ajatukset uskon tunnustamisesta ja todeksi elämisestä sekä samalla sitoutumisesta olivat ajattelemaan pakottavia. Jumala on siellä, missä Hän saa olla omiensa elämässä mukana ja läsnä ohjaten elämän arjesssa uskon todeksi elämiseen.