Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yritysharava selvittää yritysten tarpeita

Keski-Suomessa on käynnistetty Yritysharava-projekti, jossa selvitetään maakunnan yritysten työvoima-, koulutus- ja kehittämistarpeita.


Nyt saa hierontaa PaletissaYrittäjäjuhla ja syyskokous

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Yritysharava selvittää yritysten tarpeita

Mikael Palola / TE-keskuksen tiedote

Keski-Suomessa on käynnistetty Yritysharava-projekti, jossa selvitetään maakunnan yritysten työvoima-, koulutus- ja kehittämistarpeita.

Projektin aikana haastatellaan noin 9000 keskisuomalaista pk-yritystä. Hankkeessa etsitään aktiivisesti, ennakoivasti ja toimijoiden tiiviimmillä yhteistyöllä ratkaisuja yritysten tarpeisiin. Tarkoituksena on haastattelujen ja yrityskäyntien avulla saada tietoa myös tulevista eläköitymisistä ja työvoimatarpeista. Tällainen systemaattinen tieto on varsinkin seutu-/paikallistasolla kokonaan puuttunut.
 
Projektia toteuttaa Keski-Suomen TE-keskus yhdessä alueen työvoimatoimistojen kanssa. Tiivistä yhteistyötä tehdään kehittämisyhtiöiden ja oppilaitosten kanssa. Hanke kestää vuoden 2007 loppuun ja sitä rahoitetaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) varoin.
 
Marraskuun lopulta alkaen Pohjoisessa Keski-Suomessa Saarijärven seudulla (Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pylkönmäki, Saarijärvi) läpikäydään 900 ja Viitasaaren seudulla (Viitasaari, Pihtipudas) 600 yritystä. Kaikkiin tiedossa oleviin toimipaikkoihin otetaan yhteyttä. Yrityskohtaisia asioita ’paljastetaan’ vain ’luvallisesti luvallisille’ tahoille.
 
Projektisuunnittelijana ja käytännön haastattelujen suorittajana Saarijärven seudulla on aloittanut Kirsti Rasi (puh. 050-395 2698). Lisätietoja saa myös toimistonjohtaja Ismo Takkalalta Saarijärven työvoimatoimistosta (puh. 010 60 41385).