Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kyky-Betset vs. Nurmon Jymy

19.11.2006 Matti Försti

Otteluselostus reaaliajassa kirjoittettuna. Comments also in English by Jilliane Goulet. This is Nopola News On Air in English....

Joukkueet lämmittelevät ....

Tervetuloa miesten ykkössarjan otteluun tänne Kyyjärvelle, jossa kohtaavat Kyky-Betset ja Nurmon Jymy. Ottelun selvä ennakkosuosikki on vierailija Jymy. Vaikka joukkue on sarjassa vasta kahdeksas niin joukkue omaa vielä mahdollisuudet kolmen sakkiin ja sitä myötä super-sarjaan. Se vain vaatii voittoja. Kotijoukkue on hävinnyt kaikki ottelunsa tällä kaudella, mutta nythän olisi voittotili mukava avata. Jymy on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Joukkueen kokenein pelaaja on liiga-kokemusta omaava Jarkko Rinta-Keturi. Nuoruuden innolla taas rymistävät nuorten eri maajoukkue ryhmissä olleet Henry Haaraniemi ja Juho Toivola. Kotijoukkue Kyky voi taas lähteä otteluun paineettomana. Kyvyn kausi jatkuu Joulun jälkeen jatkosarjassa, jossa pelataan sarjapaikasta. Oman lisänsä "toivottavasti" tuo Jymyn valmentajan Kari Tuomelan lausunto, että hän kävelee pelin jälkeen Nurmoon, jos joukkue häviää Kyky-Betsetille.

Ottelun tuomarit Roukola ja Nikkilä Keski-Pohjanmaalta. Jymyn avaus seitsikko tänään: Haaraniemi, Huhtanen, Piirto, Kangas, Alanen, Rinta-Keturi ja liberona Jokela.

Kyky: Henkka, Darius, Meriruoko, Kantonen, Mäkelä, Lampela ja liberona Paananen. Ottelu on alkanut. Kyky aloittaa jälleen kerran hermoillen. Jymy johtaa 5-3. Kyvyn aikalisä. Tilanne 7-3 Jymylle. Jymy hallitsee peliä varsinkin joukkueen vastaanotto on Alasen johdolla hyvä. Tilanne 14-7. Kyvyn helpot virheet jatkuvat. Jymy kiittää ja johtaa 18-11 ja pakottaa Kyvyn ottamaan toisen aikalisän. Kyvyn ensimmainen torjuntapiste: 14-21. Kyky herää: Darius ottaa Rinta-Keturin kiinni 18-22. Erä Jymylle 25-18. Jymy vei erän helposti. Joukkueen ei tarvinnut esittää ihmeitä, koska kotijoukkue hermoili ja teki helppoja virheitä. Myös itseluottamus oli selvästi jäänyt pukukoppiin.

Toinen erä. Alku tasaista. Kyky johtaa 4-3. Salin lattialla ongelmia. Tolpan reiän kansi ei millään meinaa olla kunnolla. Mäkelä iskee: Kyky taistelee 7-6. Rinta-Keturi torjuu tylysti 10-8. Kyvylle hyökkäysvirheitä. Jymy kiittää 14-9. Jymyn peli kulkee. Passari Kangas pyörittää ja Kyky vikisee :19-10. Kyvyn aikalisä. Rinta-Keturi pamautti päivän komeimman pommin Kankaan mainiosta passista. 21-12. Erä Jymylle helposti 25-14. Erästä ei ollut paljon lapsille kertomista. Kyvyn peli oli aivan sekaisin. Jymy vei erän helposti peruspelillä. Vastaanotto pelasi ja passari Kangas pyöritti. Kovimmat pommit iski kokenut Jarkko Rinta-Keturi.

Kolmas erä: Alasen johdolla Jymy vie erää:5-3. Kyky hölmöilee aikalisä Kyvylle tilanteessa 5-8. Darius onnistuu :Kyky kaventaa 9-10 ja pakottaa Jymyn ottamaaan aikalisän. Jymy tekee ottelun ensimmäisen vaihdon, kentälle Itäkylän oma poika Keijo Lamminen, Piirto huilimaan. 15-17 Jymylle. Rinta-Keturi jälleen 21-18. Kyvyn aika-lisä tilanteessa 18-22. Jymyn aika-lisä 23-21. Erä 25-22 Jymylle ja koko ottelu puhtaasti 3-0.

Jymy oli selvästi parempi pelin joka osa-alueella. Varsin vastaanotto oli Libero Jokelan ja kapteeni Alasen johdolla rautaa. Näin passari Kangas pääsi pyörittämään nopeaa ja monipuolista hyökkäyspeliä. Kovimmat pommit lähtivät jarkko Rinta-Keturin kädestä. Onnittelut joukkueelle. Kotijoukkue Kyky oli tänään kohmeessa, mikään ei oikein onnistunut. Darius palkittiin, mutta kyllä Liettuen mieskin jäi kauas normaalista esityksestä. Nyt selvästi tarvittaisiin jotakin uutta ja ihmeellistä. Mutta pelit jatkuvat.....

Nettiradiossa parhaimmillaan 36 latausta.