Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Eeva Manner 90 vuotta

Eeva Manner e. Korva täytti 90 vuotta lauantaina 21.10.2006.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

ATK-KAAPELIA JA JÄÄKIEKKOA

16.11.2006 Tuula Härkönen

Aarni Nissinen, 18 v, kolmatta vuotta ammattikoulussa Jyväskylässä, sitä ennen kahdeksan vuotta Noposenahossa.

Onneksi olkoon Aarni, sinulla on tänään 16.11. nimipäivä.

Aarni: Kiitos, kiitos. Vanhempani keksivät ekaksi "komean" nimen; toinen ja kolmas nimeni tulevat suvusta.

Aarni valmistuu keväällä sähköasentajaksi. Tällä hetkellä hän on työharjoittelussa Vaajakoskella. Kolmannen kerroksen 1200 neliötä saneerataan Soneran tiloiksi: on vedetty 14 km ATK-kaapelia, urakkaan kuuluvat kaikki kytkennät, pistorasiat, valaistus jne. Alkuviikosta Aarni kiinnitti johtokouruja seiniin, ja nyt ovat vuorossa jakorasiat. Sähkötyöt kuulostavat monimutkaisilta ja vaarallisilta. Aarni myöntää, että tuplavarmistus on aina tarpeen.

Opiskelun teoriajaksot eivät ole tuntuneet rankoilta. Toki 36 viikkotuntia teoriaa, kuten edellisessä jaksossa oli, vaati aika paljon. Joulun jälkeen alkaa yleisopintojakso, jolloin opiskellaan mm. matematiikkaa, fysiikkaa, terveystietoa. Monille yleisopinnot ovat pakkopullaa. Työharjoittelun lisäksi koulussa tehdään myös käytännön harjoituksia.

Jääkö harrastuksille aikaa?

Aarni: Käyn pelaamassa jääkiekkoa kaksi kertaa viikossa. En onnistunut saamaan sählyvuoroa. Ja sitten tietenkin peruslenkkeilyä.                              

Aarni oli ahkera lukemaan kirjoja peruskoulussa ja jäi historiaan Sinuhen lukijana: voitti äikän opensa nopeudessa - Waltarin Sinuhe egyptiläinen on ns.tiiliskiviromaani, 600-800 sivua painoksesta riippuen. Tällä hetkellä Aarni on lukemassa Agatha Christien Lordin kuolemaa. Kovin usein en ehdi kirjastoon, toteaa Aarni.

Jos olisit lintu, mikä lintu olisit?

Aarni: Tiedän, että aarni tarkoittaa kotkaa, joten kotka: nimi velvoittaa. (Näet kauas!) Niin ja olen kai vähän peto, ainakin äkkipikainen.

Muinaissuomalaisissa taruissa aarni oli myös henkiolento, aarteiden vartija. Mitä aarteita sinulla on?

Aarni: Perhe ja ystävät - perinteiset arvot.

Hyvää jatkoa ja mukavaa nimipäivää. Onnentoivotukset kaikille päivänsankareille: Aarnet, Aarnot ja Aarnit.