Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Itsenäisyyspäiväjuhla 2006

8.12.2006 Tuula Eerola

Itsenäisyyspäivää vietettiin +2-asteisessa, harmaassa, tuulisessa, osittain sateisessa säässä.

Juhla aloitettiin kirkossa jumalanpalveluksella. Välittömästi sen jälkeen oli perinteinen seppeltenlasku ja kunniakäynti sankarihaudoilla. Seppelten lähetepuheen piti Vilma Hakola, hän luki Ester Noposen runon "Mitä isänmaa minulle merkitsee". Partiolaiset juhlistivat tilaisuutta lippukulkueella ja kunniavartiolla.

Pankin tarjoamat ja SPR:n paikallisosaston tarjoilemat kahvit juotiin kauniisti koristellussa Kivirannassa.

Tervehdyssanat esitti Kyyjärvelle uudelleen kotiutunut Suvi Kantonen. Juhlapuheen piti sivistyslautakunnan puheenjohtaja Hannu Kainu. Hän aloitti paikallisesti, salin seinällä olevasta marmorilaatasta ja sanoi monesti miettineensä siihen kaiverrettujen nimien taakse kätkeytyviä tarinoita. Siitä hän siirtyi koko maailmaa, kuin myös meitä, koskettaviin teemoihin, palatakseen taas lopuksi meille läheisempiin asioihin. Puhe on luettavissa tammikuun pääkirjoituksessa.

Nopolan koulun oppilaat Juliana Muli, Henna Back, Anniina Noponen ja Emmi Noponen esittivät opettajansa Kaisa Tammisen johdolla hauskan näytelmän Tynnyrissä kasvanut tyttö. Iso-Nopolan koulun oppilaat Senni Mäntynen ja Roosa-Maria Lautanen puolestaan esittivät paikallisten harrastajakirjoittajien Marja-Liisa Laasalan ja Aila Niskalan runoja sopivasti Tähkät-kuoron esittämien laulujen lomaan. Aina yhtä pirteää Tähkät-kuoroa johti Minna Erkkilä. Vasta perustettu mieskuoro Kylän Miehet esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti. Kuoro esitti lauluja sekä yksin että yhdessä yleisön kanssa. Säestäjänä toimi Kati Koskinen, joka säesti myös yhteisesti lauletun Maamme-laulun.

Sivistyslautakunta päätti tänä vuonna huomioida monien henkisen kulttuurin tuottajien ja kuluttajien joukosta vuoden kulttuurihenkilön. Valinta päätyi Ester Noposeen. Hän on pitkän tien kulkenut tuottaen ja esittäen sekä runoa että proosaa. Esterille luovutettiin muistoksi huomionosoituksesta hopeinen kynttilänjalka kaiverruksineen.

Juhla päättyi Olavi Vallivaaran pitämään loppuhartauteen ja viimeksi vielä Kylän Miehet esitti Veteraanin iltahuudon.