Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ester Noponen

Itsenäisyyspäiväjuhlassa Ester Noponen nimettiin vuoden 2006 kulttuurihenkilöksi.


Kuukauden runoMistä löydän Jeesus lapsen

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Jouluruno poiki kysymyksen

21.1.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Simo Paloniemen muistama kiertokoulun aikanen jouluruno 1920-luvulta kiinnosti Salon seudulla.

Salon suunnalta tuli nimittäin seuraava palaute.

" Löysin sivuiltanne Simo Paloniemen lähettämän kiertokoulun aikaisen (1920-luvulta) joulurunon \"Loistaa kuu sekä iltatähti\", jonka olen muualla tavannut paljon lyhyempänä runona \"Loistaa kuu ja illan tähti\". Pystyisiköhän tuota alkuperäistä runoa mitenkään jäljittämään painettuna versiona - kuka sen on mahtanut kirjoittaa ja milloin??? Puuttuukohan siitä vieläkin jotain??? Olisi mukava saada jostain nuo tiedot! Terveisin historiasta kiinnostunut. "

Koska Mediamylläreiden kulttuurihistoriallinen osasto ei pysty suoraan tuohon kysymykseen vastaamaan, niin lisätään se tänne vuorovaikutteiseen osioon. Eli toisin sanoen, jos joku lukijoista tietää enemmän kyseisestä runosta, niin ei muuta kuin palautetta tulemaan. Aika nopeastihan muuten selvisi se terveystalon laatta-asiakin viime vuonna.

Jouluruno löytyy Nopola Newsin Joulukuu 2006 / Seniorit osastosta.

Tiedoksi muuten, jos ei ole aiemmin tullut mainittua, että Kyyjärven Mediamyllärit ry on anonut Suomen Kulttuurirahastolta avustusta tämän tyyppisen aineiston tallentamiseen. Eikä yksinomaan kirjoitetussa muodossa vaan olisihan se hienoa, kun tässä perässä olisi linkki, josta sen voisi myös kuunnella lähes 90-vuotiaan henkilön alkuperäisesityksenä tai vaikkapa katsella videoleikkeenä. Saa nähdä miten anomukselle tänä vuonna käy, viime vuonna ei ainakaan tärpännyt.

Palautetta tulemaan, jos joku tietää. Lisätään ne tiedot sitten tähän perään.