Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Hyvinvointi kotiin tuotuna!

Tulevaisuudessa hyvinvointipalveluilta odotetaan paljon. Pitkällä aikavälillä kotityöbisneksellä tulee olemaan vaikutusta myös työllisyyteen.


Sairaanhoitajan toimi kotipalveluun ja kaksi lähihoitajan tointa vanhainkotiin

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hyvinvointi kotiin tuotuna!

Riitta Nahkala/LJ

Tulevaisuudessa hyvinvointipalveluilta odotetaan paljon. Pitkällä aikavälillä kotityöbisneksellä tulee olemaan vaikutusta myös työllisyyteen.

Samalla kun kunnat joutuvat vähentämään hyvinvointipalveluitaan, yksityisten tarve kasvaa. On arvioitu, että jatkossa kymmenestä uudesta yrityksestä kahdeksan tai yhdeksän sijoittuu palvelualalle. On sekä asiakkaan että yrittäjän kannalta järkevää luoda yksi paikka, jossa palvelujen tarjoajat ja tarvitsijat kohtaavat. Työ tapahtuu entistä enemmän kotona. Lapset voivat esimerkiksi ostaa vanhoille vanhemmilleen esim.  siivous- tai pihatyöpalveluja, lumen aurausta ym. Eniten hyvinvointipalveluja käyttävät tällä hetkellä kuitenkin lapsiperheet.

Klemmari (www.klemmari.org tai puhelin numero 010 804 747) tarjoaa paikan ostaa ja myydä yksityisiä hyvinvointipalveluita. Tavoitteena on tarjota asukkaille lisää entistä laadukkaampia palveluita arjen askareisiin. Moni tietää mitä tahtoo, mutta ei löydä luotettavaa tekijää tarpeeseensa. Klemmari on silta tarpeen ja tekijän välillä. Kun tunnistat tarpeen Klemmari kertoo kuka tekee toiveesi todeksi. Palveluita ovat esim. lasten hoito, siivous, suursiivous, lattioiden vahaus, ikkunoiden pesu, kesämökin hoito, pienet remontit, hieronta ja melkein mitä ikinä tarvitset. Palveluita löytyy paljon, joten kannattaa katsoa ja lisää tulee koko ajan. Kysyntä luo tarjontaa, joten kannattaa kysyä.
Palvelujen tuottamispaikka kerrotaan yritysten perustiedoissa. Lisäksi kerrotaan yritysten toiminta-alue ja hinnoittelun logiikka. Toiveena on, että asiakkaat rohkaistuvat kysymään yrittäjiltä lisää. Klemmarin kautta tietää saavansa luotettavan ja ammattitaitoisen tekijän. Ostajalle suurin osa kotona tai vaikkapa kesäasunnolla teetetystä työstä on verotuksessa kotitalousvähennyskelpoista. Klemmari yhdistää hyvään eloon. Käy tutustumassa ja kysy lisää!

Klemmari kokoaa toimijoita yhteisen brändin alle ja on yrittäjille muutakin kun markkinointikanava. Yrittäjä saa valmiit sopimuspohjat, ajanvarauskortit, laskentatyökalut ja lomakepohjat kotitalousvähennyksen hoitamiseen sekä autetaan yrityksen kehittämisessä ja asiakashankinnassa. Tätä voisi verrata franchising konseptiin sillä erolla, että yrittäjän ei tarvitse maksaa liikevaihdostaan franchising maksua.
Osa palveluista on kotitalousvähennyskelpoisia. Tässä onkin Klemmarin yksi tavoitteista; tuoda kotitalousvähennys kaikkien käyttöön ja tietoisuuteen. Ostajalta se ei vaadi lainkaan työtä, vaan yrittäjä voi tehdä verottajaa varten valmiin lomakkeen, jonka asiakas liittää veroehdotukseen. Tämän helpommaksi homma ei voi mennä.

Tällä hetkellä pohjoisen Keski-Suomen Klemmarissa on 45 yrittäjää eri paikkakunnilta ja lisää palvelutuottajia halutaan mukaan. Mukaan haluavat yrittäjät, ottakaa yhteyttä!

Riitta Nahkala puh. 044 459 8629
riita.nahkala@saarijarvi.fi
Pohjoisen Keski-Suomen Klemmari

Kotitalousvähennys pähkinänkuoressa

Kotiin ostetun palvelun hinnasta saa tehdä enintään 2 300 euron verovähennyksen, joka on 60 prosenttia kustannuksista. Vähennyksen omavastuuosuus on 100 euroa.
Vähennys on henkilökohtainen eli puolisot saavat yhdessä vähentää yhteensä 4 600 euroa / vuosi.
Vähennykseen oikeuttavat kotona tai vapaa-ajan asunnossa tehty kotitaloustyö, hoiva- ja hoitotyö sekä kunnossapito tai remontti. Kunnossapidon ja remontin osuus saa olla enintään 1 150 euroa / henkilö / vuosi.
Vähennyksen voi saada myös työstä tai palvelusta, joka on hankittu vanhempien tai isovanhempien kotiin.
Esimerkiksi: Siivous kerran kuukaudessa 12 kuukauden ajan, tuntihinta 24 euroa, yksi siivouskerta 3 tuntia. Palvelun hinta yhteensä 864 euroa vuodessa. Vähennys on 60 prosenttia eli 518,40 euroa. Omavastuu 100 euroa, 518,40 - 100 = 418,40 euroa. Vähennyksen jälkeen jää itselle maksettavaksi 445,60 euroa eli 12,38 euroa/tunti.

Vähennykseen oikeuttavaa kotitaloustyötä on kodin ja pihan hoito, kuten ruoanlaitto, siivous, pyykinpesu, silitys, muu vaatteiden huolto, kaupassa käynti, pihan hoito sekä pihan puhtaana pito. Vähennykseen oikeuttavaa kotitaloustyötä ei ole esimerkiksi suunnittelutyö tai huonekalujen verhoilu. Vähennys ei koske myöskään jätteiden kuljetusta, likakaivojen tyhjennystä tai muuttopalveluja.
Hoiva- ja hoitotyötä on lasten, sairaiden, vammaisten ja vanhusten hoitaminen henkilön kotona. Työ voi olla syöttämistä, pukemista, pesemistä sekä auttamista ulkoilussa ja muissa henkilökohtaisissa toimissa. Vähennykseen oikeuttavaa hoiva- ja hoitotyötä ei ole valvottu  terveyden- ja sairaanhoitopalvelu, esimerkiksi lääkärin, hierojan, fysioterapeutin tai sairaanhoitajan tekemä työ.
Perusparannus- ja kunnossapitotyötä on esimerkiksi keittiön, kylpyhuoneen ja muiden huoneiden sekä sauna- ja kellaritilojen remontti mukaan lukien sähkö- ja putkityöt. Myös rakennuksen maalaus ja muu ulkokunnostus sekä pihan laatoitus oikeuttavat vähennykseen. Vähennykseen oikeuttavaa kunnossapitotyötä ei ole kodinkoneiden ja laitteiden asennus, korjaus- ja huoltotyö. Jos kodinkoneiden asennus esimerkiksi keittiöremontin yhteydessä on osa suurta korjausurakkaa, se voidaan katsoa osaksi korjaustyötä. Uudisrakentaminen ei oikeuta vähennykseen.