Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Talous- ja velkaneuvontapalveluiden järjestäminen

V.Kinnunen

Kyyjärven kunnanhallitus on kokouksessaan 5.2.2007 hyväksynyt kunnan ja Dextili Oy:n välisen sopimuksen talous- ja velkaneuvonnan järjestämisestä.

Tiedote 5.2.2007

Dextili Oy aloittaa Saarijärven seudun kuntien talous- ja velkaneuvonnan tarjoajana

Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pylkönmäki ja Saarijärvi ostavat jatkossa talous- ja velkaneuvontapalvelunsa Dextili Oy:ltä. Tällä hetkellä viisitoista henkilöä työllistävällä Dextili Oy:lla on Pihtiputaan ja Saarijärven toimipisteiden lisäksi toimipisteet Viitasaarella ja Pyhäjärvellä. Pihtiputaalla toimintansa aloittaneen yrityksen Saarijärven uudet toimitilat sijaitsevat osoitteessa: Kauppakatu 5, 43100 Saarijärvi. Talous- ja velkaneuvojana toimistossa aloittaa Tuija Tollola, jonka tavoittaa puhelinnumerosta 050-493 5188 tai sähköpostitse osoitteesta tuija.tollola@dextili.fi.
Talous- ja velkaneuvontapalvelut aloitetaan Saarijärven toimistossa helmikuun alussa välittömästi kun sopimukset kuntien kanssa saadaan vahvistettua ja aiemmat materiaalit siirrettyä palvelua viime vuonna tarjonneelta Mirja Niemi Oy:ltä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ensimmäisiä asiakastapaamisia pystyttänee sopimaan viikolla 6. Palvelun tarjoamisessa johtuneesta katkoksesta johtuen asiakkuuksia on kertynyt jonkin verran tavallista enenmmän joten jonon purku kestänee jonkin aikaa.

Palvelu omalla seudulla
Talous- ja velkaneuvontaa tarjotaan pääasiassa Saarijärvellä sijaitsevassa toimipisteessä. Sen lisäksi Dextili tarjoaa palvelua Karstulassa yhtenä päivänä joka toinen kuukausi. Merkittävää Dextili Oy:n kanssa solmitussa sopimuksessa on palvelun säilyminen omalla seudulla. Asiakkaiden näkökulmasta tilanne on siten parempi kuin monilla muilla alueilla maassamma. Niissä palvelut joudutaan usein hakemaan maakuntakeskuksista. Vastaava tilanne on tällä hetkellä esim. Viitasaarella, joka ostaa palvelunsa Jyväskylästä.
Omalla seudulla säilyvä palvelu nähtiin loppuvuodesta tarjouksia pyydettäessä ensisijaisena tavoitteena. Näkemystä vahvisti Jyväskylän talous- ja velkaneuvontatoimiston kanssa käydyt keskustelut, joiden pohjalta todettiin, että Dextili Oy:n jättämä tarjous oli sekä laadullisesti että määrällisesti parempi kuin mitä Jyväskylästä palvelun ostaminen olisi ollut.

Sopimus aluksi voimassa vuoden 2007 loppuun
Saarijärven seudun kuntien ja Dextili Oy:n välinen sopimus on aluksi voimassa kuluvan vuoden loppuun. Sopimuksen jatkamisesta on tarkoitus neuvotella välittömästi, kun kunnat ovat sopineet palvelun tuottamisen jatkamisesta lääninhallituksen kanssa. Talous- ja velkaneuvonta on lakisääteisesti valtion maksamaa palvelua, jonka toteuttamisesta vastaa viime kädessä lääninhallitus. Saarijärven seudun kuntien ja lääninhallituksen välinen sopimus palvelun tuottamisesta on umpeutumassa, joten neuvotteluiden käyminen lääninhallituksen suuntaan on käytävä ennen sopimuksen jatkamista.

Dextili Oy
Talous- ja velkaneuvonta on Dextili Oy:lle toiminnan laajentamista uusille palvelualueille. Vuonna 1997 perustettu yritys on kasvanut viime vuosina nopeasti uuden toimialan myötä. Aluksi tavallisena tilitoimistona toiminut yritys lähti vuonna 2004 erkoistumaan kiinteistöjen taloushallintaan ja on tämän jälkeen pystynyt työllistämään 15 uutta henkilöä. Kiinteistöjen taloushallintatehtäviä on Dextili Oy:n siirtynyt isännöitsijätoimistoilta pääkaupunkiseudulta ja myöhemmin myös muualta Etelä-Suomesta.

Lisätietoja:

Miia Pasanen                                     Timo Itäpuisto
Toimitusjohtaja                                  Seutukoordinaattori
Dextili Oy                                          Saarijärven Seudun Yrityspalvelu Oy
puh. 040-708 7442                             puh. 044-459 8294