Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Piimäpulla

Ruokaisa kahvileipä.




Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Piimäpulla

Erkki Koivisto

Ruokaisa kahvileipä.

Kahvia juodessa tuli mieleen anopin paistamat piimäpullat, joten kilautimpa anopille kysyäkseni ohjetta, mitä aineita niihin tulee. No, anoppihan ei puhelimessa niitä kertonut mutta tuli paikanpäälle kädestäpitäen vävypoikaa neuvomaan. Tein siinä piimästä ja jauhoista ym. taikinan ohjeiden mukaan ja aloin paistella niitä pannulla, hyviä tuli joten paistampa töissä porukalle kahvileivät.

Työpaikalla touhulassa oli hieman epäileviä ilmeitä kun saavuin leipomistarvikkeiden kanssa keittiöön, se piimä herätti eniten ihmetystä. Myssy ja esiliina päälle ja tarvikkeet levälleen, kymmenkunta silmäparia seuraa hieman epäillen touhujani, mutta reilun tunnin kuluttua leivonnaiset valmiina kahvittelijoiden syötäviksi. Maistuvia taisivat olla kun ei yhtään jäänyt.

1/2 l     piimä                                                                                            

2          kananmunaa

n. 1 l    vehnäjauhoja

1 tlk     suolaa

2 tlk     soodaa (voi laittaa vähän leivinjauhettakin)

1-2 dl   sokeria (maustaa voi vaniljasokerilla)

Tehdään jäykähkö lusikoitava taikina, ei tahdo irrota lusikasta, sillä se venyy.Paistetaan pistinpannulla 4-5 kökkärettä kerrallaan miedolla lämmöllä että kypsyy sisältäkin. Reilusti voita pannulle kuten ennenvanhaan, jolloin mummojen leivonnaiset olivat tosi herkullisia.