Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Nuorten kuoro virkisti mieliä

Nuorten kuoro lauloi sunnuntaisessa messussa useimpia lauluja. Seurakunnan vanhuksilla ja nuorilla oli yhteinen kirkkopyhä 18.3.


Hevosia ja hampaitaPaastonaikana katsellaan Golgatalle päinJurttailuaÄidit lapsineenKevättä ilmassa

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Jurttailua

Mirjam Huotari

Kyyjärven helluntaiseurakunta päätti tuoda lähetystyön lähelle lapsia ja nuoria sekä antaa samalla meille kaikille mahdollisuuden kurkistaa johonkin meille vieraaseen. Mistä siis oikein on kyse? (Vilkaiskaapa galleriaa, lisäsin vielä muutaman kuvan.)

Helluntaiseurakunnat tunnetaan aktiivisesta lähetystyöstä. Kyyjärven helluntaiseurakuntakin on osakannatuksella mukana Tourusen Ailan ja Sepon työssä Thaimaassa. Lisäksi seurakunta on ollut mukana radiotyön kautta tehtävässä lähetystyössä sekä Venäjälle tehtävässä työssä ja juutalaistyössä. Seurakunnan nykyinen pastori on myös itse lähetyslapsi eli lähetystyöntekijöiden tytär ja siten Boliviassa suuren osan lapsuuttaan kasvanut.

Tällä kertaa lähetystyöntekijän haasteesta päätettiin tehdä jotain konkreettista. Lähtiessään kertomaan Jumalan rakkaudesta sanoin tai teoin, yleensä kummallakin; pääpaino riippuu kulloisestakin kohdekentästä, mutta tavoite on sama eli kertoa siitä Jumalan rakkaudesta, jonka itse on saanut Jeesuksen anteeksiannossa kokea; lähetystyöntekijä joutuu kohtaamaan hyvin erilaisissa oloissa ja hyvin eri tavalla eläviä ihmisiä kuin mihin täällä kotoisassa Suomessa on tottunut.

Kulttuurirajojen ylittäminen ei aina ole mikään ihan pieni juttu. Pientä tuntumaa asiaan voi saada tutustumalla mongolialaiseen jurttaan eli mongolialaisen paimentolaisheimon asumukseen. Markku Mäkinen on kiertänyt pitkin Suomea, ennen kaikkea Keski-Suomea jurtan kanssa jo joitakin vuosia. Nytkin Markku kertoo paitsi jurtasta rakennuksena ja sen kalusteista myös muutenkin hyvin erilaisesta tavasta elää. Kannattaa käydä tyydyttämässä uteliaisuuttaan ja siis itsekin tutustua siihen, mistä Keski-Suomen helluntaiseurakuntien koulupastori ja Kyyjärven helluntaiseurakunnan pastori kertovat koululaisille. Siihen nimittäin on mahdollisuus Nuopparilla keskiviikkona 14.3. kello 18 - 21. Tutustuminen ei edes maksa mitään, joten tilaisuus kannattaa käyttää hyväkseen.

Parhaillaan meneillään olevalla viikolla (viikko 10) jurttaan tutustuivat Perhon koululaiset. Perhohan kuuluu työalueena Kyyjärven helluntaiseurakunnan työalueeseen. Tulevalla viikolla (viikko 11) jurttaan sitten käyvät tiistaista torstaihin tutustumassa Kyyjärven koululaiset. Seurakunnassa kuitenkin ajateltiin, että samalla vaivalla ovet sitten avataan kaikille haluaville, kun kerran jurtta jo on pystyssä. Mukaan kannattaa varata paljon avoimuutta ja uteliasta mieltä.