Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Liikkumisen riemua ja ennakkoluulotonta menoa

Hannun-jumpan aikataulu muuttuu: aloitamme klo 11.15. Päivä on sama eli maanantai.


Vaalipäivä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Liikkumisen riemua ja ennakkoluulotonta menoa

19.3. Tuula Härkönen, Eläkeliitto

Hannun-jumpan aikataulu muuttuu: aloitamme klo 11.15. Päivä on sama eli maanantai.

Säännöllinen liikunta on tärkeää. Jokainen tekee omien voimiensa ja kuntonsa mukaan, painottaa Kalliojärven Hannu, joka pitää jumppapiiriä maanantaiaamupäivisin  niille, jotka mukaan ehtivät.

Monet ehtivät ja ovat innokkaita venyttelemään, taivuttamaan, askeltamaan ja kokeilemaan uusia lajejakin kuten sählyä. Siinä muuten ovat vatsalihakset kovilla: on pakko nauraa, kun kirmaa pallon perässä, huitoo, huitoo vaan ei osu, tunnustaa kirjoittaja nimimerkillä "Kokemusta on". 

Lautasen Sirkka, 72, on harrastanut liikuntaa iänpäivän. Ja olen saanut olla terveenä, hän kiittelee. Hiihto on hänen ykköslajinsa: hän on hiihtänyt koko ikänsä. Ennen vanhaan sitä lähdettiin linja-autolla kilpailemaan palokunnan puolelta: oli miesten, naisten ja poikain sarjat. Tänäkin vähäisenä talvena Sirkka on hiihtänyt lähes pari sataa kilometriä. Yleensä olen aina hiihtänyt yli 300 km, mutta nyt sää ei suosinut, puolustelee hiihtäjä.    (Ihailtavaa!!:  minä-kirjoittajaparka kun olen onnesta mykkyränä, jos saan satasen rikki.)

Pyöräily ja pihatyöt pitävät kuntoa yllä, samoin marjastus. Ennen vanhaan marjoja kerättiin myyntiin, nyt vain omaksi tarpeeksi, kertoo energinen Sirkka. Hannun-jumpassa hän on ollut mukana ahkerasti. Hienoa että meidänkin ikäisillä on mahdollisuus tällaiseen liikkumiseen - leikkimielellä, hän jatkaa tyytyväisenä.