Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Elektroninen aineisto kirjastossa

Kansallisen elektronisen kirjaston käyttäjäkysely yleisten kirjastojen asiakkaille.


Kuukauden runoTaidenäyttely

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Elektroninen aineisto kirjastossa

30.3. Tuula Eerola

Kansallisen elektronisen kirjaston käyttäjäkysely yleisten kirjastojen asiakkaille.

FinELib on kansallinen elektroninen kirjasto, joka neuvottelee keskitetysti lisenssisopimukset kustantajien kanssa, ja sieltä kirjastot hankkivat käyttöönsä e-aineistot. Sähköisiä kirjoja ja lehtiä on tarjolla yhä enemmän, mutta pääasiassa ne vieläkin ovat vieraskielisiä tietoteoksia. Aluksi yliopistojen kirjastot ottivat niitä käyttöönsä, ja vähitellen myös yleiset kirjastot ovat laajentaneet valikoimaa.

Lähinnä e-kirjat palvelevat opiskelijoita, ja on esim. opinnäytteitä, joita ei paperipainoksina ilmestykään. Kyyjärveläiset opiskelijat asuvat pääsääntöisesti opiskelupaikkakunnalla, ja heillä on mahdollisuus käyttää oman korkeakoulunsa kautta tarvitsemaansa aineistoa. Meillä e-kirjoja ei vielä ole kysytty, asiakkaat lukevat mieluummin perinteisiä painettuja kirjoja ja lehtiä. Mutta "kehitys kehittyy" ja jonakin päivänä meilläkin välitetään elektronisia julkaisuja.

Kansallinen elektroninen kirjasto tekee käyttäjäkyselyn perusteella tämän hetkisen tilannearvion. Mikäli asia kiinnostaa, käytä muutama minuutti oheisen kyselyn täyttämiseen. Kyselyn läpi käymällä saat itsekin enemmän tietoa asiasta. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 25 kirjapalkintoa.

Tästä linkistä pääset sähköiseen kyselylomakkeeseen.