Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Elektroninen aineisto kirjastossa

Kansallisen elektronisen kirjaston käyttäjäkysely yleisten kirjastojen asiakkaille.


Kuukauden runoTaidenäyttely

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Keski-Suomen Maanpuolustusjuhla Kyyjärvellä

20.4.2007 Suvi Kantonen/ kuva Ilmailumuseo / AT

Kyyjärvelle tuleva kesä tuo tullessaan suuren tapahtuman, kun täällä järjestetään kaksipäiväinen Keski- Suomen maanpuolustusjuhla 10.8.-11.8.2007.

Juhlan valmistelut on jo aloitettu ja juhlan järjestäjinä toimivat Maakuntaliitto, Keski-Suomen Sotilaslääni, sekä Kyyjärven kunta. Työvaliokuntaan tuli edustus Keski-Suomen Sotilasläänin esikunnasta, kihlakunnan poliisista, evankelisluterilaisesta seurakunnasta, maanpuolustusjärjestöistä, sotilaskodista, veteraanijärjestöistä, sekä Kyyjärven kunnasta. Puolustusvoimat hoitaa osan järjestelyistä, mutta suurin järjestelyvastuu jää toki Kyyjärven kunnalle. Kunnanhallitus nimesi kunnan edustajiksi työvaliokuntaan Maija Suuniitun, Seija Kainun, Suvi Kantosen, Hannu Aumasen, Erik Holmbergin, ja Mikael Palolan. Tämä pääryhmä vastaa koordinoinnista ja he toimivat myös asettamiensa alaryhmien puheenjohtajina.

Perjantaina 10.8 Kyyjärvelle saapuu mm. Ilmasotakoulun kalustonesittelyosasto, kouluttajat, reserviläisiä, sotilaskodin henkilöitä ja Ilmavoimien Soittokunta. Koulun tilat ala-asteella käytetään lähinnä majoitukseen ja ruokailuun, yläasteen liikuntasalissa on lauantain pääjuhla ja koulutien laidassa esitellään Ilmasotakoulun kalustoa. Perjantai-illan ohjelmassa on luvassa ainakin puistokonsertti urheilukentällä ja nuorisotalolla 2 historiallista elokuvaesitystä. Lauantain ohjelma alkaa seppeleen laskulla ja hartaustilaisuudella kirkossa, jonka jälkeen itse valatilaisuus urheilukentällä. Yleisö voi myös seurata juhlavaa ohimarssia Tuliharjuntiellä, jonka jälkeen valalounas ja pääjuhla.

Elokuun toinen viikonloppu on siis hieno viikonvaihde Kyyjärvellä. Kun lasketaan mukaan n.250 sotilasta, kantahenkilökunta, sotilaiden omaiset, veteraanit ja muu juhlayleisö, sekä kaikki järjestelyihin osallistuvat tahot, niin tapahtumaan odotetaan kaikkiaan yli 2000 osallistujaa. Meille kyyjärveläisille tämä tapahtuma on upea haaste ja innolla täällä juhlaa odotamme. Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita näille päiville elokuussa.